Somogyban 11 koronavírusos beteget azonosítottak

Nyilvánossá tették megyékre lebontva, hány koronavírus-fertőzöttet találtak eddig Magyarországon. Eszerint Somogy a 7. legfertőzöttebb megye 100 ezer lakosra vetítve az igazolt koronavírusosok számát.

Megyei adatokatn közöltek a beazonosított koronavírus-fertőzöttekről a hivatalos koronavirus.gov.hu oldalon. Egészen mostanáig semmilyen részletes adatot nem közöltek a hatóságok vagy a kormány a járványról. Egyebek között azt sem, hogy a fertőzöttek aránya hogyan oszlik el az országban, mondván, azok „szenzitív” adatok. Nos, láthatóan mégsem azok. 

A közzétett térképről kiderül: az eddig azonosított 525 eset csaknem fele Budapesten található, további csaknem száz pedig Pest megyében. Ezután Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron megyékben van a legtöbb fertőzött: 25 és 26 fő. A legkevesebb pedig (mindössze három) Heves megyében.

Lakosságszám-arányosan nézve az adatokat Budapest és pest megye mellett Baranya és Győr-Moson-Sopron megyék a legfertőzöttebbek (5 fölötti mutatóval) – írja az Index. Somogy a 7. helyen áll: nálunk a százezer lakosra jutó fertőzöttek száma  3,65.

Egyébként mára a Covid-19-ben elhunytak száma 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Megosztás