Stílusos és praktikus elemek az otthonodba

Egy lakást berendezni nem különösebben nehéz dolog. Igazán otthonossá és stílusossá tenni azonban annál inkább. (x)

Biztosan Te is jártál már olyan lakásban, ahol minden nagyon szép volt, de valahogy mégis hiányzott az egység, vagy éppen olyan apró részletek, amik otthonossá tudnak tenni egy ingatlant. Hogy a Te lakásod ne ilyen legyen, fontos, hogy a részletekre is ügyelj!

Apróságok, amik karaktert adnak az otthonodnak

Nagyon sokan választják tárolóelemnek a zárt szekrényeket, egyszerű praktikussági okokból: könnyű velük rendet tartani, hiszen a csukott szekrényajtók mögött nem látszik a kisebb káosz. A nyitott polcok ellenben rumlisnak hatnak, ha nem áll rajtuk minden a helyén, ezért nagyon oda kell figyelni a rendezettségükre.

Ennek ellenére mégis egyre inkább divatba jönnek a nyitott falipolcok és polcos állványok. Egyszerűen azért, mert stílusosak, sokkal barátságosabbá teszik a teret. Ha egy helyiséget zárt szekrényekkel teszünk tele, az egy kissé ridegnek hat, hiába a rendezettség. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ezek a szekrények kerülendők: ruhásszekrénynek, iratoknak például tökéletesek. De lényegesen melegebbé válik a helyiség, ha nyitott polcok is vannak benne.

Szerencsére a mostanság divatos minimalista stílus keretein belül ez nem is azt jelenti, hogy zsúfolt polcokon kell megpróbálnunk rendet tartani. Egy-egy növény, váza, apró dísztárgy, néhány könyv tökéletesen elég, így a rendezettség is megmaradhat. Ami pedig a polcokat illeti, különböző formák és kialakítások között válogathatsz, ami szintén formálja otthonod képét.

Itt a jó idő: tedd kényelmessé a teraszt

A lakás belső részei nagyon sok figyelmet kapnak, ellenben a teraszok, erkélyek sokszor olyan semmilyenek. Ezen változtathatsz a megfelelő burkolattal, egy csinos asztalkával, székekkel, vagy olyan kényelmi elemekkel, mint például a függőfotelek.

A függőfotelek nemcsak nagyon kényelmesek, de adnak egy stílust is a teraszodnak, hívogatóbbá teszik. A reggeli kávédat is elszürcsölheted kényelmesen hátradőlve és ringatózva, ha pedig vannak gyermekeid, imádni fogják, hogy hintázni is lehet benne.

Nincs teraszod, de beleszerettél a függőfotelekbe? Semmi gond: ha van elég helyed, akkor bent is bátran feltehetsz egyet, ugyanis beltéri változatai is léteznek! Egy ilyen fotel garantáltan egyedivé teszi majd a nappalidat! Ha szereted ezeket a különleges, komfortos megoldásokat, ilyet feltétlenül szerezz be otthonra!

(x)

Alena Ozerova / Shutterstock.com
Alena Ozerova / Shutterstock.com

 

Megosztás