Továbbra is a Suzukit választják a legtöbben

Felpörgött az autóipar az év első hónapjában: 9,2 százalékkal több gépjárművet vásároltak a magyarok 2019 januárjában, mint tavaly ugyanekkor. Arra is választ kaptunk, melyik márkákat választják a legtöbben.

Több mint 9 százalékkal nőtt az új személyautók eladása Magyarországon januárban az előző év azonos időszakához képest– írja a HVG. A forgalomba helyezett új személygépkocsik hatoda pedig magyarországi gyártmány volt. A teljes forgalomban lévő gépjárműállomány összesen több mint 9 százalékkal emelkedett a tavaly januárban mért adatokhoz képest, jelenleg így az újonnan forgalomba helyezett autók száma elérte a 9714-et a múlt hónapban.

Tavaly januárhoz képest nővekedett az autók vásárlása - forrás: carinfo.hu
Tavaly januárhoz képest nővekedett az autók vásárlása – forrás: carinfo.hu

Az adatokból kiderült hogy a legnépszerűbb márka Magyarországon továbbra is a Suzuki: a piaci részesedése 16,35% volt januárban. Az év első hónapjában összesen 1588-at adtak el belőle, második helyen áll a Skoda, amiből feleennyit, 881-darabot hoztak forgalomba. Ezt követte szorosan a Ford 856 értékesítéssel, majd a Volkswagen 767-tel, ötödik helyen pedig az Opel 687-tel. A tavaly januári eredmények hasonlóan alakultak, azzal a különbséggel, hogy a negyedik helyen a Toyota szerepelt, azt követte a Volkswagen és az Opel.

Ábrák: carinfo.hu

Megosztás