Túlcsordult a pohár: ötödik napja tüntetnek

Parlamenti képviselőket dobtak ki erőszakkal az őrök az MTV székházából, az ellenzék egységben, a szakszervezetekkel és a civilekkel együtt tüntet: ez már nem csak a „rabszolgatörvényről”, hanem a rendszerről szól.

Tegnap este a negyedik tüntetés volt Budapesten a túlóratörvény és a közigazgatási bíróságok felállításának botrányos országgyűlési szavazása óta. A szakszervezetek, a civilek és a magyar parlamenti ellenzék most már egységben tiltakozik, miközben a fiatalokat, az egyetemi ifjúságot az utcára hívó Momentum öt pontos követelést fogalmazott meg. 

Ezt akarták beolvasni a közmédiában tegnap este. Több ellenzéki képviselő, élve a jogukkal, be is jutott az MTVA székházába, ám egész éjszaka nem volt hajlandó fogadni őket a vezetőség egyik tagja sem. Reggel aztán erőszakkal távolították el őket a biztonsági őrök. A példátlan esetet élőben közvetítették a facebookon.

Egy másik ellenzéki képviselőt letepertek a biztonsági őrök:

Ezek után tiltakozásul összekulcsolt kezekkel, arccal a földön feküdtek a székházban ellenzéki politikusok. A világsajtó tele van a magyar eseményekkel, hamarosan nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak a köztévé előtt. Ma este újabb nagy tüntetés várható.

Megosztás