Veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak az operatív törzs 

Rendkívüli jogrend, veszélyhelyzet elrendelését javasolja a kormánynak az operatív törzs – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten az MTI beszámolója szerint.

A javaslatot a miniszter azzal indokolta a közmédiának nyilatkozva, hogy szintet kell lépni a védekezésben.
Gulyás Gergely azt mondta, a kormánynak arról a javaslatról is döntenie kell, hogy zárják le a határokat az Olaszországból érkezők előtt, a magyar állampolgárok bejöhetnek, de rájuk automatikus karantén várna.
A miniszter közölte: az operatív törzs azt is javasolja a kormánynak, hogy a száz főnél nagyobb beltéri rendezvényeket tiltsa meg. A veszélyhelyzet elrendelése lehetővé teszi, hogy például házi karanténokat is el lehessen rendelni – tette hozzá.
Elmondta, a kormány 9 órakor kezdődő ülésén tárgyal az operatív törzs koronavírussal kapcsolatos javaslatairól.

Árvíz idején néhány megyére már rendeltek el veszélyhelyzetet, de az ország egészére még nem kellett elrendelni, közölte Gulyás.

Mint arról már beszámoltunk, Európában és a környező országokban sorra rendeltek el hasonló intézkedéseket az utóbbi napokban. Szlovákiában, Romániában és Csehországban is bezárták az iskolákat, és korlátozzák sporteseményeket, tömegrendezvényeket. 

Megosztás