Huszonhárom alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat szerdán

Önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltók is dolgoztak szerda éjszaka a hirtelen, nagy mennyiségben lehulló csapadék és az erős szél okozta károk felszámolásán Somogyban.

Nyolc esetben az úttestet kellett megtisztítania a tűzoltóknak a kidőlt fáktól. Berzence és Nagyatád külterületén, Tikosnál, Főnyed és Szegerdő között, Pusztakovácsinál és Szentgáloskérnél is a közúti közlekedést akadályozta egy-egy útra borult fa. 

Babócsa és Vízvár között, Lengyeltótinál, Kaposvár és Kaposfüred között, továbbá Heresznyénél a vasúti sínekre dőlt fa állt a vonatok útjában.

Fonyódon, az egyik Fő utcai családi ház udvarán ketté tört egy diófa, amely rádőlt az épületre és megbontotta annak tetejét. A marcali hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók visszadarabolták a fát, majd sikerült a lesodort cserepeket helyretenniük, így megakadályozták az épület leázását.  

Kilenc esetben – főként a Balatonnál – a nagy mennyiségben felgyülemlett esővíz miatt kérték a tűzoltók segítségét. Öreglakon egy garázsba folyt be a csapadék, amit szivattyúval tudtak eltávolítani a tűzoltók – írta tájékoztatásában a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

(A kiemelt kép illusztráció, forrás: depositphotos.com)

Megosztás