Idegen nyelvű kiselőadáson és somogyi vetélkedőn értek el sikereket a NASZI iskola diákjai

Az elmúlt hetekben több tanulmányi versenyen is részt vettek a szakképzős diákok: hétfőn idegen nyelvi prezentációs megmérettetésen, két hete pedig az Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedő döntőjén.

Árilis 29-én idegen nyelvi prezentációs versenyt szervezték meg Kaposváron az Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumban, melyen a Kaposvári SZC szakképzési intézményei vettek részt, köztük a Nagyatádi Szakképző Iskola diákjai is. Az atádi tanulók 3 csapata angol és német nyelven tartott kiselőadást „A mesterséges intelligencia pozitív és negatív hatásai az emberiségre és hétköznapjainkra” témában. Összesen 17 csapat vett részt a rendezvényen. A NASZI-s diákok jól szerepeltek, dobogós helyezést is sikerült elérni.

A NASZI AGM csapata: Csonka Amanda (1/9.c), Györkös Gábor (1/9.c) és Györkös Marcell Benjamin (2/10.a) angol nyelven a 3. helyezést érték el Török-Kovács Péter oktató segítségével.

4. helyen végzett a NASZI KIJ csapata: Csonka Barbara (1/9.c), Takács Orsolya Dóra (1/9.b), Cseh Gyula Attila (13.N) és Fűri Tamás (13.N) német nyelven tartotta a prezentációt Fáncsyné Borongics Valéria oktató felkészítésével.

Az 5. helyet is az atádiak szerezték meg: NASZI DREAMERS csapatának versenyzői, Szukics Rómeó (1/9.a), Károlyi Arabella (1/9.b), Gál Zoltán Gábor (1/9.b) és Szabó Máté Norbert (2/10.b) angol nyelven mutattak be kielőadást. Munkájukat Dankovics Tetyana oktató segítette.

A korábbi hetekben is volt mire büszkélkedniük a NASZI-soknak: Április 17-én egy különleges tanulmányi vetélkedő döntőjén vehetett részt a 3/11. C osztály csapata, Drávecz Ramóna, Hérincs Patrícia Enikő, Somogyi Roxána és Zadravezc Gergő Krisztián.  A csapatot Balla Ildikó oktató készítette fel. A Somogy Vármegyei Önkormányzat által meghirdetett „Értékeink megyén innen Somogy vármegyei vetélkedőn” a résztvevőknek előzetesen kellett készíteniük egy 1 perces videót, amelyben egy helyi kulturális értéket, nevezetességet kellett bemutatniuk. A NASZI Csipet-Csapata a Bertók László Városi Könyvtárról készített kisfilmet.

A csapat videóját Szigeti-Grunner Fanni szerkesztette.

A döntőre pedig egy 5 perces előadással készültek, mely során a tanulók Bertók László életét mutatták be. A prezentáció során az író-költő Nagyatád című versét is elszavalták, melyre Vas Rozália oktató készítette fel őket. Az előadásuk zárásaként pedig Somogyi Roxána a Magyarország című dal egy átköltött verzióját énekelte el.

A helyszínen megoldandó feladatok között szerepeltek egyebek között a Kincses Somogy című filmhez kapcsolódó kérdések, emellett rákérdeztek a somogyi huszárok egyenruháira, fel kellett ismerniük a különböző települések címereit, valamint az élő hangszerekkel játszott népdalokat és az eközben megszólaló hangszereket kellett beazonosítaniuk. Illetve a ’Rippl-Rónai Öröksége’ kiállításhoz kapcsolódó kérdésekre a tárlat helyszínén kereshették meg válaszokat. Az atádi csapat különdíjas lett a versenyen: tagjait egy közös kirándulásra hívták meg kaposvári Rippl-Rónai Múzeum aktuális tárlatára, a Rippl-Rónai József Emlékház és Látogatóközpontba, valamint a Fekete István Látogatóközpontba, melyet egy hajókirándulással köthetnek össze a Desedán. 

Megosztás