Második alkalommal vonultak fel a karácsonyi traktorok

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is megszervezték a Fénytraktorok Felvonulását szerte a környéken. Tegnap este megannyi atádi várakozott az utcákon az ünnepi fényekbe öltöztetett járművek felbukkanását figyelve.

Emlékszem rá, amikor tavaly december 23-án este éppen a családdal sétálgattunk az Aradi utcában, és egyszer csak Mariah Carey kezdett visszhangozni a panellakások falai között. Már épp azon tűnődtem, ki tart karácsonyi bulit, amikor megdöbbenésemre megjelentek az ünnepi traktorok az utca végében. A színes felvonulás néhány perc alatt eldübörgött mellettünk, és még napokkal később is emlegettük a történteket.

Idén már jóval többen értesültek a közelgő felvonulásról, tömegével várták az emberek az utcákon a fénytraktorok felbukkanását. A munkagépek vezetői nemcsak Segesdről, hanem Csurgóról, Galambokról, Berzencéről, Jákóról, Kadarkútról, Háromfáról és Taranyból is érkeztek. Akadtak köztük nemcsak traktorok, hanem furgonok, rakodók, kamionok is, vezetőik kitettek magukért a díszítésben: színes fényfüzérek, mikulások, hóemberek és rénszarvasok is tarkították a munkagépeket. Akadt olyan traktor is, amely egy komplett karácsonyfát lóbált maga mögött.

Idén ráadásul kétnapos rendezvényt kerekített belőle a szervező, a Segesdi Szakműhely. Már december 22-én is felvonultak a fényekkel tarkított járművek, de aznap még a segesdi utcákon, amit ráadásul egy karácsonyi mulatozással is egybekötötték.

– Nagy sikere volt a tavalyi évnek, és sokan jelentkeztek idén is. Több mint 40 jármű csatlakozott az idei felvonuláshoz – mondta Kovács Ferenc, a szakműhely vezetője. – Az első napon 4 órakor volt a gyülekező, a helyiek fényképezkedhettek a fénytraktorokkal, utána felvonultunk a faluban. 5 órától műsort adtak a színpadon: karácsonyi számokat adott elő a kanizsai fúvószenekar, az általános iskolások, a szociális otthon lakói műsort mutattak be, illetve a Kaposvári World Jumping és Baranyi Lia is felléptek. És persze, hogy az ünneplő tömeg ne fázzon, főztünk meleg teát, forralt bort, a gyerekeknek pedig csokoládét, mézeskalácsot osztott a mikulás. 

Csaknem 600 fő vett részt az első napi mulatságon, melyről videó-összeállítást is készítettek a helyiek.

A második napon az ünnepi menet több településen haladt át és közben vidámságot hoztak a helyieknek: Segesdről indultak, majd a Kutas-Beleg-Ötvöskónyi útvonalon keresztül érkeztek meg Nagyatádra, ahol már 18:30-kor hatalmas tömegek ácsorogtak a nyakukat nyújtogatva az utcákon. Bár a tervezettnél valamivel később érkeztek városunkba, ám hatalmas sikert aratott a felvonulás.

A szakműhely vezetője szerint éppen ez volt a célja a kezdeményezésnek: hogy összehozzák az embereket és karácsonyi hangulatot teremtsenek. Biztosra vehetjük, hogy jövőre is számíthatunk a fénytraktorok felvonulására. 

(Fotók: Pünkösd Márton)

Megosztás