10 kilométert gyalogoltak az adysok Világ Gyalogló hónap alkalmából

A Magyar Szabadidősport Szövetség minden évben meghirdeti a Világ Gyalogló (hó)Nap nevű kezdeményezést, mely évről évre több ezer érdeklődőt vonz. A nagyatádi iskolások is részt vettek idén a megmozduláson.

Az őszi hónapok a gyalogtúrázás időszakának számítanak. Ez a sportág mindenkié: „rendszeresen űzve alkalmas eszköz az egészség megtartására, társakkal, barátokkal, óvodai, iskolai közösségben, akár a családtagok bevonásával, közösen gyakorolva pedig egyúttal remek időtöltés. Nem igényel különösebb anyagi ráfordítást, bármely életkorban, mindenféle sportmúlt nélkül elkezdhető” – olvasható a Masport oldalán.

A Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett Világ Gyalogló (hó)nap eseményen minden évben több mint tízezren vesznek részt, idén a KSZC Nagyatádi Ady Endre Technikuma és Gimnáziuma is benevezett. Az iskolavezetés is szerette volna, hogy a tanulók számára népszerűsítsék a túrázást. Az iskola összesen 32 tanulóval és négy tanár kíséretében kezdte meg a túrát szerda délután.

Egyenpólót kaptak a diákok az eseményhez
Egyenpólót kaptak a diákok az eseményhez

10 kilométeres útvonalat jelöltek ki a szervezők. A nevezés feltétele volt, hogy a város nevezetességei is útba essenek, így több helyszínen rövid megállókat iktattak be, így például a Városi Múzeumnál, a Gyógyfürdőnél, a Mudin Imre Sportcentrumnál, a Sportcsarnoknál, a Hadiparknál és a Szoborparknál.

Félúton
Félúton

A túra legtávolabbi pontja a Városi Parkerdőben volt, itt fordultak meg a diákok, majd a Rinya-parton sétáltak vissza a város felé. A Zrínyi közön keresztül jutottak vissza az iskolába. A tanulók és kísérőik napsütéses délutánon, kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagodva térhettek haza.

Nyitókép: Röhrig Dániel

Megosztás