100 tonna sót szórtak szét az éjjel

A magyar közút nagyatádi mérnöksége síkosságmentesítési munkákat végzett az idei tél első ónos esős éjszakáján. Nagyatád 70 kilométeres vonzáskörzetében összesen 100 tonna sót szórtak az utakra.

Tegnap leesett az első hó, amit egy kellemetlen jeges eső követett. Ehhez pedig mínuszok is társultak. Bár mostanra már erősen olvad az éjszaka összefagyott hó és ónos eső elegye, még így is előfordulhatnak fagyott útfelületek, melyek veszélyeztethetik a közlekedést. Bár a hétvégén már meleg idő várható, de a téli időszakban egyre gyakrabban fordulhatnak elő a hasonlóan fagyos időjárási és csúszós közlekedési körülmények. Az éjszaka több nyugati régióra másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológia Szolgálat, beleértve a nagyatádi járást is. A csapadék formája napközben egyre nagyobb területen esőre vált át; vegyes halmazállapotú csapadék legtovább a nyugati határ mentén fordulhat elő, egyre gyengülő intenzitás mellett.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nagyatádi mérnöksége tegnap este 7 órától azon volt, hogy biztonságossá tegyék a környező utakat. Az első műszakban hét munkagéppel összesen 49 tonna sót szórtak szét 312 kilométernyi útszakaszon, majd éjszaka még egyszer ugyanezeken az utakon és további 45,5 kilométeren még 51 tonnát. Hajnali fél négyig zajlott a síkosságmentesítés Nagyatád 70 kilométeres vonzáskörzetében. A tegnap délután Segesden árokba csúszott autót leszámítva éjszaka nem történt közlekedési baleset Somogyban.

null

Városunkban a közterületek járdáit a városgondnokság tegnap este 6 óra után alászórta egy nátriummentes fagyásgátló szerrel a gyalogosok baleset-megelőzése érdekében. Ebből összesen 300 kilogrammot használtak fel, melyet két kisautóval szórtak szét.

A képek illusztrációk!

Megosztás