hirdetés
2022. December 01, Csütörtök
Elza napja

2 év 8 hónapot kapott az idősotthon vezetője, aki 17 milliót sikkasztott Szerző: Katona József | 2022-09-29 11:10:00 | Címkék: ítélet, sikkasztás, nagyatádi járásbíróság, idősotthon

A gondozottjától egy Csurgóhoz közeli magánotthonban. A Nagyatádi Járásbíróság a napokban hozott ítéletében egymillió forint pénzbüntetést is kiszabott, és 5 évre eltiltotta a sikkasztó nőt a hasonló foglalkozástól.

hirdetés

A vádlott egy idősek otthonának volt a fenntartója a Csurgói járásban, ennek a működési engedélyét azóta visszavonták.

vádban foglaltak szerint a 81 éves sértett az otthonba költözésekor egyebek mellett meghatalmazást adott a vádlottnak arra is, hogy szükség esetén a bankszámlája felett rendelkezzék.

A nő a bizalmi viszonyt kihasználva az idős sértett tudta és beleegyezése nélkül 2018 nyarán többször vett fel készpénzt a sértetti számláról összesen 17 408 100 forint összegben, amelynek egy részét ismeretlen célra fordította, 10 millió forintot otthonának szekrényében rejtegetett, míg közel 1 millió forintot az idősotthon irodájában tartott.

A nagyatádi rendőrök az elsikkasztott pénzből 10 millió 900 ezer forintot foglaltak le, valamint a vádlott ez idáig további 5 millió 500 ezer forintot fizetett meg a sértettnek.

Az ügyben a Nagyatádi Járásbíróság az 52 éves nő bűnösségét állapította meg sikkasztás bűntettében, ezért őt 2 év 8 hónap szabadságvesztésre, 5 év időskorú személyek ellátásával, gondozásával kapcsolatos valamennyi foglalkozástól eltiltásra, 3 év közügyektől eltiltásra, továbbá mindösszesen 1 050 000 forint pénzbüntetésre ítélte. Megállapította, hogy a börtönben végrehajtandó szabadságvesztésből a vádlott a büntetés 2/3 részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A kihirdetett ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

A felhasznált fényképet a nagyatádi rendőrök az egyik kutatás során készítették.
A felhasznált fényképet a nagyatádi rendőrök az egyik kutatás során készítették.

 

Vissza az előző oldalra