hirdetés
2019. Június 26, Szerda
János, Pál napja

A bolhási őzapóka egy évig az udvarában nevelte a vadat 2019-04-10 15:26:51 | Címkék: őz, bolhás, lopás, nagyatád, rendőrség

A helyi erdőből vihette haza az őzet a bolhási férfi, ám a házkutatás során nemcsak a vadat találták meg nála, hanem szarvasbika agancsokat is. Lopás gyanúsítottjaként hallgatták ki a Nagyatádi Rendőrkapitányságon.

Hát, kérem, így neveld a sárkányodat, vagyis őzedet: valaha mesét írtak a jószívű Őzanyókáról, tessék, most meg nincs az a  Fazekas Anna, aki kihúzná a slamasztikából a Bolhás alján, falu szélén lakik az én öreg néném-et. Aki, persze, férfi. Mostanában egyre-másra bukkannak fel a vadakat nevelő önkéntesek, mint emlékezetes, novemberben mutattuk be Bandit, az egyik ötvöskónyi udvarban tehéntejen táplált szarvast.

A mostani esetről ennyit közölt a rendőrség:

"A rendelkezésre álló adatok alapján 2018 tavaszán egy bolhási lakos a helyi erdőből eltulajdonított egy őzet, amit azóta az otthona udvarában tartott és nevelt fel. A rendőrök a 2019. április 9-én tartott házkutatás során a vad mellett szarvasbika agancsokat is találtak, ezért a 36 éves férfit elfogták, és előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az őzbakot és az agancsokat a nyomozók lefoglalták, majd visszaadták a vadásztársaság képviselőinek."

Agancsokat is találtak nála
Agancsokat is találtak nála - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

 

Vissza az előző oldalra