A csinos csajszitól a családanyáig, a jó pasitól a megbízható férjig

Telt ház előtt tartott előadást a híres család-pszichoterapeuta, Kozma-Vízkeleti Dániel. Párkapcsolati és családmodellekkel kapcsolatos problémákat boncolgattak a két órás programon.

Hogyan alakultak át a család- és kapcsolatmodellek az elmúlt évszázadban? Mi számít ma férfias szerepnek, és mi nőiesnek? Hogyan hidalhatók át a modern párkapcsolati problémák?

Egyebek között ezekre a kérdésekre kaphattunk választ Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta előadásában. Rendkívül nagy volt az érdeklődés a programra, a kulturális központ kamaraterme teljesen megtelt, még az ajtóban állva, nyakukat nyújtózva is akadtak kíváncsi hallgatók. 

Az előadás A csinos csajszitól a családanyáig, a jó pasitól a megbízható férjig, avagy női és férfi szerepek, kapcsolati minták és családmodellek – újratöltve címet kapta. A csaknem két órás programon a terapeuta sok szempontból járta körül a témát. Sok esetben hozott fel példákat saját klienseinek történeteiből. Mint mondta, a modern párkapcsolat két fontos tényező egyensúlyán alapszik: a stabilitáson és a dinamikusságon. A kapcsolatban egyszerre keressük a biztonságot, a megszokottat, az állandót, és vágyunk a változáshoz szükséges segítségre, az új élményekre, a rugalmasságra. Ha az előbbit nem adjuk meg a kapcsolatban, úgy szorongások, félelmek fognak gyötörni, nem érezzük magunkat biztosnágban. Ha a másik hiányzik a kapcsolatból, úgy a pár fásulttá válik. De ez a téma csak egy szelete volt a két órás előadásnak. 

Az előadó humoros stílusával könnyen megtalálta a közönséggel a közös hangot. A program végén a nézők kérdéseire is volt lehetőség. 

 

Megosztás