A cumiőrző fa tündére vigyázza a kicsik cumijait

A gyerekek önként mondtak le a cumijukról, és egy varázsgömbbe zárva akasztották fel a fára a nevükkel és a dátummal ellátva. Mától Cumilla tündér őrzi őket a Szent István parkban.

Dániából hozta haza az ötletet néhány éve Boros Ninetta, a Nagyatádi Egészségfejlesztési Iroda vezetője. Az ő kezdeményezésére avatták fel ma a cumiőrző fát.

Ennek a célja, hogy a kisgyerekek saját döntésükből mondhassanak le a cumijukról – indokolta Boros Ninetta. – Az egészségre nevelés szempontjából szintén fontos, hogy mielőbb abba tudják hagyni ezt a szokást, gondoljunk csak a fogazatukra.

Nagyatád hat óvodájából 48 apróság érkezett ma délelőtt a cumifához, ahol Ninetta köszöntötte őket. Az óvónől tapasztalatai szerint a kicsik többsége a középső csoport végére teszi le a cumit. Most mindannyian rábízták azt a cumiőrző fa Ormai Dia által megfestett tündérére, Cumillára. Még Ormai István polgármestert is rávették, hogy egy, a város színeivel díszített varázsgömböt elhelyezzen a fán. 

Perger Judit pedig az Ady gimnázium szakirányon tanuló diákjainak segítségével foglalkozásokat tartott az ovisoknak: volt célbadobás, párosító játék, ugróiskola, kupakgyűjtés, tapintós és válogatós játék.

Ezentúl pedig bármely nagyatádi kisgyerek felkeresheti a szüleivel a cumiőrző fát, hogy a tündérre bízza a cumiját.

Megosztás