hirdetés
2019. Július 18, Csütörtök
Frigyes napja

A földrengés újabb áldozata: Jézus Krisztus! Szerző: Herr Dávid | 2019-03-10 17:34:14 | Címkék: kereszt, jézus, földrengés, összetört, szobor, nagyatád

Egy olvasónk jelezte szerkesztőségünknek: a csütörtöki földrengés lerázta Jézus szobrát a Kápolna utca aljában található keresztről. Az összetört darabok még most is a feszület tövében hevernek.

Korábban már tudósítottunk arról, hogy a Nagyatádon és környékén a lakásokban és házakban megrepedtek a falak, lehullottak a cserepek a csütörtök esti földrengés következtében. Mint kiderült, köztulajdonban is okozott károkat a természeti csapás. Olvasónk jelezte számunkra, hogy a Zrínyi utca és Kápolna utca kereszteződésében található feszületről a rengés következtében leesett és darabokra törött a megváltó szobra. 

Jézus darabokban
Jézus darabokban - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

- A földrengés közben nagy csattanást hallottunk az utcáról - emlékszik vissza egy helyi lakos. - Rögtön kimentünk megnézni, és láttuk, hogy a túloldalon Jézus szobra leesett a keresztről és ripityára törött. 

Az összetört Krisztus darabjai még most is a kereszt előtt hevernek. Egyelőre még nem tudni, mikor tervezik kicserélni a szobrot.

A szobor lábának egy töredéke a kereszt tövében maradt
A szobor lábának egy töredéke a kereszt tövében maradt - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
A megtört megváltó
A megtört megváltó - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
A földrengés elég erős volt, hogy lerázza Krisztust a feszületről
A földrengés elég erős volt, hogy lerázza Krisztust a feszületről - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra