A fürdő, bérlakásépítés és az idősotthon bővítése: Nagyatád legfőbb fejlesztési céljai

A város középtávú fejlesztési céljait beszélték meg ma az önkormányzat képviselői. Ormai István polgármester tájékoztatása szerint összesen 17 projektet terjesztenek elő az illetékeseknek a következő uniós ciklusra.

Mostanában készítik elő idehaza a 2021-27-es európai uniós költségvetési időszakban felhasználható forrásokat. A különböző pályázati alapokra Nagyatád városa is összeállította a fejlesztési céljait. Ezeket egyrészt elküldik az összehangolást végző megyei önkormányzatnak, másrészt a Dél-Dunántúl fejlesztéséért felelős kormánybiztosnak.

Összesen 17 projektünk van, ezek mindegyike illeszkedik az országos célrendszerhez – ismertette a terveket Ormai István polgármester. – A nagyatádi fejlesztéseknek négy fő iránya van.

Ezek az alábbiak:

  • a gazdaságfejlesztést támogató beruházások (pl. iparterületek közművesítése)
  • az önkormányzati feladatellátást szolgáló intézmények, létesítmények felújítása, építése
  • turisztikai fejlesztések
  • közlekedési feltételek fejlesztése.

Ezek közül négy fejlesztést kiemelten kezel Nagyatád.

Fő célunk a Nagyatádi Gyógyfürdő fejlesztése, amely forrás biztosítása esetén azonnal indítható lenne – sorolta Ormai István. – A másik 22 bérlakás építése a Kiszely utca sarkán lévő üres telekre. A harmadik egy körforgalom létesítése az Árpád-Hunyadi utcák kereszteződésében. A negyedik pedig az idősek otthona korszerűsítése és 38 lakóegységgel történő bővítése.

Mind a négy kiemelt fejlesztés tervei elkészültek, már csak támogatásra várnak.

Megosztás