A honvédség vizsgálta egy ideiglenes híd felállításának lehetőségét Segesdnél

Meglepő fejezettel bővült a használhatatlanná vált 68-as főút folytatásos kálváriája. A honvédelmi miniszter megvizsgáltatta egy ponton híd felállításának a lehetőségét Segesdnél, majd a közút váratlan bejelentést tett.

34 napja használhatatlan a 68-as főút Segesd-Böhönye közötti szakasza. Napi több száz elhaladó kamionra panaszkodnak az elterelő út mentén lévő kistelepülések lakói. Nagyon sok embernek kell óriási kerülőt tennie nap mint nap. Többek között a bejáró dolgozóknak és a lászlómajoriaknak. A Balaton irányába dübörgő kamionokról és a személyforgalomról, buszokról nem is beszélve. Hatalmas fennakadást okoz a használhatatlan főút.

A Magyar Közút késlekedését megunva Péntek László, Segesd polgármestere levelet írt a honvédelmi miniszternek. Ebben kifejtette: a Segesdhez tartozó, attól a 68-as úton 7 km távolságban lévő Lászlómajorba az időseknek naponta 40 km-es kerülővel kénytelenek szállítani az ebédet. Ugyanilyen kerülővel juthatnak csak el a gyerekek az anyatelepülésen lévő óvodába, és hamarosan az iskolába is, ami egy óra utazást jelent. A település legnagyobb munkáltatója a bejáró dolgozóit a saját járműveivel hordja műszakba, ami napi 160 km-es kerülőút. Ugyanez vonatkozik a vidékre járó dolgozókra is. A levelek és küldemények is több napos késéssel jutnak el a településre.

Maga is meglepődött, amikor postafordultával választ kapott, majd az államtitkárral történt pontosítást követően két napon belül, tegnap, vagyis dicséretes gyorsasággal a helyszínre érkezett egy katonai műszaki stáb. Egy 10 és egy 12 méteres leszakadást mértek, összesen 32 méter hosszan kellene áthidalni a megrongálódott úttestet. Közben a helyszínre érkezett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója is, aki érdekes bejelentést tett.

A többit a videóból tudhatják meg.

Természetesen elküldtük kérdéseinket mind a HM kommunikációs osztályának (a katonák engedély nélkül nem nyilatkozhattak), mind pedig a Magyar Közút megyei igazgatójának (a helyszínen közölte: írásban várja kérdéseinket). Amint ezek megérkeznek, közöljük.

 

Megosztás