A hosszú hétvége még fagyos lesz, öltözzünk melegen a meccsre és az ünnepségre!

Az éjszakák a hétvégén meglehetősen hidegek lesznek, akár -10 fokig is süllyedhet hajnalban a hőmérséklet. A hét eleje már valamivel enyhébben indul, délutánonként tavaszias időre számíthatunk.

Még egyszer utánunk nyúl a tél: szombat és vasárnap hajnalban helyenként akár -10 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Holnap napközben a hőmérő higanyszála feltornázza magát 7 fokig, ám az árnyékos helyeken így is hűvös lesz: éppen ezért a holnapi rangadó NFC-Balatonlelle mérkőzésre érdemes vastag kabátban beülni a lelátóra.

A vasánapi fagyos hajnalt követően délután már a 10 fokot is elérheti a hőmérséklet, sok napsütésre számíthatunk. Hétfőn a hosszú hétvége jóvoltából kellemeset nyújtózkodhatunk reggel, délután pedig akár kirándulhatni is vihetjük a családot – kellemesen tavaszias, 15 fokos idő köszönt be, viszonylag kevés felhővel.

A nemzeti ünnepnapon a korábbi kemény fagy helyett már csak „lágy” faggyal indul a nap: napfelkeltekor -2 fok körül alakul a hőmérséklet, a délelőtti városi ünnepségre más valamelyest felmelegszik az idő, de azért a kokárdát még egy meleg kabátra érdemes kitűzni. Az esti Pilvax Kávéház zenés programra akár gyalog is elindulhatunk, és túlságosan fázni a hazafelé vezető úton sem fogunk. Az esernyőt a felhős idő ellenére egész nap otthon hagyhatjuk.

 

Megosztás