A Nagyatádi járásban hunytak el a 2. legnagyobb arányban covidban az egész Dunántúlon

A letaglózó mutató annak ellenére alakult ki, hogy a nyilvántartott fertőzöttek száma nálunk nem volt magas. Csak a Dunántúlon mintegy 40 járásban is nagyobb arányú fertőzést mértek.

A tragikus adatok a járvány kezdetétől a tavalyi év végéig mutatják, hogy mennyien haltak meg koronavírusban. Ezeket a 444.hu kapta meg a Nemzeti Népegészségügyi Központtól. Így lassan összeáll, mennyien haltak meg koronavírusban az ország különböző pontjain. Egy Heves megyei járásban (pétervásárai) hunytak el legnagyobb eséllyel a covidosok, és egy baranyaiban (pécsváradi) élték túl legnagyobb eséllyel a fertőzést.

A Nagyatádi járásban 100 ezer lakosra vetítve 546,7 elhunytat regisztráltak. Ennél nagyobb arányban az egész Dunántúlon csak a Sümegi járásban volt rosszabb adat (615,7). Pedig a regisztrált fertőzöttek száma nálunk nem volt túl magas, csak a Dunántúlon legalább 40 járásban mértek nagyobb arányú fertőzést. A kettő tehát kevésbé függ össze, aminek sok oka lehet, főleg a tesztelési gyakorlat eltérései, de ez egyelőre ellenőrizhetetlen, mert arról nem adtak ki területi adatokat – jelezte a 444.hu.

Regisztrált koronavírusos fertőzöttek halálozási aránya (A járvány kezdetétől 2021. dec. 31-ig)

Nagyatádi járás: 4,55% Ennél nagyobb csak az enyingi és a hegyháti járásban volt a Dunántúlon.

Barcsi: 3,83% 

Csurgói: 3,31% Leginkább Dél-Somogyot tizedelte meg a covid.

Kaposvári: 3,25%

Marcali: 3,13%

Fonyódi: 2,89%

Tabi: 2,66%

Siófoki: 2,45%

A lap megemlítette, hogy a Corvinus Egyetem kutatói korábban arra jutottak, hogy ott haltak meg nagyobb eséllyel a covidosok, ahol

– magasabb a munkanélküliség (ami jól mutatja a lakosság egészségi állapotát)

– már a járvány előtt nagyon leterheltek voltak a kórházak.

(Nyitókép: Depositphotos)

Megosztás