A szextérképen ötödik Nagyatád

Nagyatád lett az 5. szexváros Magyarországon – derült ki a legnagyobb hazai szexpartnerkereső oldal legutóbbi kutatásából. Városunkban kerestek ugyanis az 5. legtöbben a szexre az interneten a Google adatbázisa szerint.

Két figyelemre méltó tényt is leolvashatunk az úgynevezett országos szextérképről. Az egyik, hogy a Dél-Dunántúl erősen felülprezentált: 4 városa is szerepel a 15-ös listán: az első, úgymond a „pornófőváros” Dombóvár, az 5. Nagyatád, a 11. Szigetvár, a 15. pedig Bonyhád. A másik nyilvánvalóan szembeötlő dolog, hogy Magyarországot dél-nyugatról észak-keleti irányba átszeli az a sáv, amelyben az ott élők leginkább keresik a „virtuális intimitást”. Úgy is fogalmazhatnánk: ott kényszerülnek rá a legtöbben. A köztudottan gazdagabb régiók, mint Észak-Nyugat-Magyarország, Budapest környéke és Közép-Magyarország nincsenek a listán. Arrafelé nem annnyian keresnek vigaszt az interneten, mondván „Boldogság, gyere haza”. Nagyon tanulságos lenne ennek a szociológiai-szociálpszichológiai hátterét elemezni. 

Egyébként 2016 nyarán még Mátészalka, 2015-ben pedig Kazincbarcika állt az első helyen, akkoriban Dombóvár még az első tízben sem szerepelt a Szexrandi.hu felmérése szerint. A legnépszerűbb szexuális témájú keresések között 2017-ben leginkább a „69” és a „házastárs szülője” témák iránt nőtt meg az érdeklődés. Dombóvár mögött alig lemaradva a nagykőrösiek végeztek, míg a 2016-os pornófővárosnak kikiáltott Mátészalka tavaly visszacsúszott a harmadik helyre.

Megosztás