A temetőt is megrongálta a ciklon - mikor fizet a biztosító? Szerző: Katona József | 2020-02-11 17:22:52 | Címkék: katasztrófavédelem, viharkárok, biztosító, nagyatád

Újabb fotókat mutatunk a hétfői ciklon nagyatádi pusztításairól. Időközben a katasztrófavédelem közölte: térségünkben és Kaposvár környékén okozta a legnagyobb rombolást a ciklon. Mit tehet az, akinek kára keletkezett?

A hét első napján közel 150 alkalommal kérték Somogy megyében a tűzoltók segítségét a viharciklon által okozott károk felszámolásában - pontosította az adatokat ma a megyei katsztrófavédelem. A beavatkozások mintegy kétharmadát tette ki az utakra dőlt fák és leszakadt faágak jelentette közlekedési akadályok megszüntetése. Huszonötször vonultak a tűzoltók épületben, házak tetőszerkezetében keletkezett károk miatt. Több esetben járművek is megsérültek a viharos szél rombolása nyomán. Elektromos vezetékekre dőlt fát és ágakat 18 alkalommal távolítottak el az egységek Somogyban.

A legnagyobb pusztítást Somogy középső területein, Kaposvár és Nagyatád térségében végezték a heves széllökések, de az egész megyében keletkeztek károk a viharciklon nyomán - közölte a megyei katasztrófavédelem.

A fotókon jól látszik: még Nagyatád központi temetőjében is megrongálta a sírokat egy kidőlt fa. 

Újabb képek a nagyatádi viharkárokról
Újabb képek a nagyatádi viharkárokról - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az OVB Magyarország tájékoztató közleményt adott ki ma: összefoglalták, mit kell tennie annak, akinek az ingatlanában viharkár keletkezett - írja a hvg. Először is: készítsen fényképeket. Másodszor: legkésőbb az észleléstől számított két munkanapon belül tegyen bejelentést a biztosítótársaságnál (lehet telefonon és interneten is). A kárbejelentésnek tartalmaznia kell: a káresemény időpontját, helyét és rövid leírását, a károsodott vagyontárgyak megnevezését és a kár becsült értékét.

 

Vissza az előző oldalra