A világbajnokságra gyűjt a nagyatádi fiú

Kijutott a Sanghaji Kötélugró Világbajnokságra Novográdecz Bence. A 14 éves nagyatádi sportolónak és edzőjenek a részvétele egymillió forintba kerül. Ehhez keresnek most támogatókat. Hamarosan lejár a nevezési határidő.

Az első visszajelzések szerint összefogott a somogyi kisváros, hogy a fiút kijuttassa a világversenyre: egyre többen ajánlják fel a segítségüket. Bence édesanyja azt mondja, ez volt fia álma, a kitűzött cél, amit valójában elért, csak éppen lehet, hogy mégsem tud élni vele.

Bence most nyolcadikos az Ady gimnáziumban. Hat éve edz a Nagyatádi Kötélugró Klubban, heti háromszor-négyszer tartanak másfél-két órás tréningeket.

Ilyen lehetőség eddig még nem volt a klub történetében, és valószínűleg Bence életében sem adódik még egy alkalom – mondta az Atádhírnek Jüngling-Czotter Éva edző. – Én 21 éve Kanadában vehettem részt a világbajnokságon, akkor is szponzorok segítségével sikerült kijutni, és egyébként csapatban aranyérmet szereztünk.

Az alábbi videóban megnézhetik Bence egyik gyakorlatát:

Bence az országos bajnokságon belüli válogatókon nyújtott teljesítményével érdemelte ki a részvétel lehetőségét. A nagymester, vagyis a 15 év felettiek kategóriában indulhat, a születési éve szerint a 12-14 évesek közül már kinőtt. A Magyar Ugrókötelesek Szövetsége azonban nem támogatja a sportolók részvételét. Az útiköltség, a szállás, a nevezési díj és egyéb felmerülő költségek Bence és edzője számára mintegy egymillió forintba kerülnek. A verseny július 24-e és augusztus 2-a között lesz, de a nevezési határidő április közepén lejár.

Addigra látnunk kell, hogy összejön-e a szükséges pénz – fejtette ki Bence édesanyja, Tünde. – Vállalkozókat kerestünk meg, és nagy örömünkre eddig minden visszajelzés pozitív: 10-100 ezer forint közötti összegeket ajánlottak fel. Az önkormányzat, személyesen Ormai István polgármester úr és a gimnázium alapítványa is a támogatásáról biztosított bennünket.

Bencéék a nyilvánossághoz fordultak az Atádhíren keresztül, hogy segítséget kérjenek. Az M7 Takarékszövetkezetnél vezetett számlaszámra várják az adományokat (67000014-11030506), amelyeket előre is köszönnek mindenkinek.

Frissítés! Cikkünk nyomán időközben több külföldön élő nagyatádi is jelezte a családnak, hogy szívesen segítenek, de nekik szükségük lenne az ún. IBAN-kódra is. Ezt a számlaszám elé kell írni, ha valaki külföldről szeretne utalni a számlára. Íme a kód: HU15.

Itt megnézhetik, milyen színvonalú produkciókat mutatnak be az ilyen világversenyeken (az előző, svédországi világbajnokság összefoglaló videója):

Megosztás