Adományosztás – legyen kicsit szebb az advent!

Szombaton osztották szét az adományokat a rászoruló családok között. Közel két teherautóra való felajánlásból válogathattak.

November 18-19-én kezdődött az idei adománygyűjtési akció, két helyi képviselő jóvoltából: a Németh Csaba és
Simonovics Józsefné által szervezett gyűjtés során számtalan ruhaneműt, ágyneműt, tartós élelmiszert és játékot szereztek a nagylelkű nagyatádiak, helyi cégek és a Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából. Noha a kitűzött gyűjtési időszak lejárt, még így is folyamatosan érkeztek az elmúlt hét során újabb és újabb felajánlások.

Az élelmiszereket ezekben a zöld zsákokban osztották
Az élelmiszereket ezekben a zöld zsákokban osztották

Az adományok elosztása szombaton 13 óra és 17 óra között zajlott a közfoglalkoztatotti telephelyen. Roskadásig álltak a ruhák a az asztalokon és közel 250 élelmiszer-csomagot sikerült összeállítani.

Nagy tömeg áll sorba az adományokért, sokan családostul érkeztek
Nagy tömeg áll sorba az adományokért, sokan családostul érkeztek

Még csak fél órája kezdődött meg az osztás, és máris legalább száz ember megfordult a kis telephelyen. Több adományért folyamodó munkanélküli, vagy közmunkabérből próbálja fenttartani magát és családját. Az ünnepek közeledtével igazán jól esik jót cselekedni és segíteni másoknak, hiszen ilyenkor még nagyobb szükségük van rá.

A gyerekeknek külön ajándékcsomaggal is készültek, és játékokat is vihettek magukkal. Nagy sikernek örvendett az adományosztás, de sajnos ez azt jelzi, sok a rászoruló Nagyatádon.

A megmaradt adományokat további szociális intéztek számára jutattják el, és az ltes Mátyás Iskola is kap majd belőle. 

Megosztás