hirdetés
2022. December 06, Kedd
Miklós napja

Advent nagyatádi Szívből 2017-12-11 13:21:47 | Címkék: advent, szív alapítvány, műsor, nagyatád

Mécsessel a kezükben énekelték mintegy 140-en a Mennyből az angyalt a Nagyatádi Szív Egyesület adventi műsorának végén szombaton este az Ady gimnázium aulájában.

hirdetés

Az est házigazdájaként Kovács Géza, a Wass Albert Emlékezete Alapítvány kuratóriumának elnöke és Fiumei Éva a kuratórium tagja köszöntötte  a meghívott előadókat és vendégeket. 

Szászfalvi László országgyűlési képviselő Reményik Sándor: Csendes csodák című verséből idézve kezdte ünnepi beszédét.
"Ne várj nagy dolgot életedbe,
Kis hópelyhek az örömök,
Szitáló, halk szirom-csodák:
Rajtuk át Isten szól: jövök."


- Csendes csodákon keresztül vezet minket az adventi várakozás Jézus Krisztus születéséhez. Csendes, pici mustármag, piciny szeretet, amely a mestermű, és a megváltásban teljesedik ki - fűzte tovább gondolatait Szászfalvi László. - Az advent a megtöltekezés, a feltöltekezés időszaka. "Jövel hát, tölts el engemet Magaddal: nagy örömmel!"
 
Halászi Sándor evangélikus lelkész azzal folytatta az elmélkedést, hogy az adventi időben várakozunk az eljövendőre. - Egy olyan várakozás ez, amely a tisztaságra késztet bennünket - mondta. - Picit tegyünk oda a család asztalára és a nemzet asztalára.
 
Az esten fellépett egyebek között a Nagyatádi Fürjecske Néptánc Együttes, a Tulipán Dalkör, Lacza Attila kíséretében Lengyelné Tóth Anita és Maczinkó Gyöngyvirág. Műsort adott a Nagyatádi Zeneiskola és a Szent Cecília Kórus.   
 
Az utolsó ének alkalmával minden vendég kezébe mécsest adtak a szervezők, és közösen elénekelték a Mennyből az angyalt.
A felemelő és meghitt ünnepségen mintegy 140-en vettek részt.

Kicsik és nagyok figyelték a műsort
Kicsik és nagyok figyelték a műsort - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!


 

Vissza az előző oldalra