Akár fél óra alatt leéghetünk a hétvégén Szerző: Herr Dávid | 2018-04-27 12:58:30 | Címkék: meleg, napsütés, nyár, nagyatád

A hosszú hétvégén visszatér a meleg front. Nyárias hőmérséklet, derült ég és sok napsütés várható: az UV-sugárzás ezzel együtt az erős szintet is elérheti, ügyeljünk a megfelelő védekezésre!

A hosszú hétvégén tiszta égre számíthatunk, csak néhány kósza felhő takarhatja ki rövid időre a napot. A ma még térségünkben tartózkodó hidegfront a délután folyamán kivonul a Kárpát-medencéből, helyére ismét a nyárias melegfront érkezik. A hőmérséklet akár a 30 fokot is elérheti egyes térségekben, a napon már kifejezetten izzasztó idő lesz. A majálisig már nem fog számottevő változás beállni, bár szombaton és vasárnap elszórtan előfordulhat egy-két gyors zápor.

Napernyőt felhúzni! Sütni fog a hétvégén
Napernyőt felhúzni! Sütni fog a hétvégén

Az OMSZ előrejelzései szerint a hétvégén felerősödhet a napsugárzás, az átlagos UV-index 5,8 körül alakul a déli órákban. Ilyen napsütésnél érzékenyebb bőrűek estében 30 perc alatt kialakulhat bőrégés. Készüljünk be naptejjel, napszemüveggel és napernyővel a hétvégére, mert kopogtat a nyár!

Fotó: Röhrig Dániel

 

Vissza az előző oldalra