hirdetés
2019. Június 17, Hétfő
Laura, Alida napja

Ander: kemény büntetést a gyermekbántalmazóknak! 2019-04-14 13:53:48 | Címkék: súlyos testi sértés, nagyatád, jobbik, gyermekbántalmazás, ander balázs, Ötvöskónyi

Fokozott támogatást a családsegítőknek, kemény büntetést a gyermekbántalmazóknak! - ezzel a címmel küldött közleményt Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője a nagy visszhangot kiváltott ügy kapcsán.

A bűncselekmények lehető legaljasabb, minden normális emberben megvetést kiváltó esete, ha azt egy védekezésre képtelen személy ellen követik el - írja közleményében Ander Balázs. - Amennyiben egy alig pár hónapos csecsemő a felfoghatatlan bestialitás áldozata, akkor az elkövető joggal számíthat a társadalom teljes undorára. A közösség alapvető elvárása, hogy a gonosztevő büntetése a törvény adta lehető legsúlyosabb megtorlás legyen, és ne számíthasson semmiféle enyhítő körülményre. Legutóbb a Somogy megyei Ötvöskónyiban okozott életveszélyes sérüléseket – szilánkos törést, agyi traumát – egy öthónapos, alultáplált csecsemőnek a saját apja. Ha nem léptek volna gyorsan és határozottan a családsegítő szolgálat bátor munkatársai, a kisbaba már halott lenne.

A Jobbik fokozott anyagi és erkölcsi megbecsülést, valamint megerősített törvényi védelmet követel a szociális szféra hétköznapi hősei számára! A nehezített terepen, sokszor fenyegetések közepette, megalázóan alacsony bérekért emberfeletti munkát végző szociális dolgozókat fokozott támogatás, elismerés kellene, hogy megillesse! A magyar gyerekeket és időseket, valamint minden kiszolgáltatott embertársunkat pedig nem csak a migránsoktól, hanem az emberi mivoltukból kivetkőzött, két lábon járó, itthoni fenevadaktól is meg kell védeni! - zárul az Országgyűlés Kulturális Bizottsága alelnökének közleménye.

Vissza az előző oldalra