Áramszünet volt 1364 nagyatádi háztartásban

Hatalmas csattanást hallottak a bodvicaiak a Rinya-part felől, amit nagy fényjelenség kísért tegnap délután. Olvasóink beszámolója alapján kiderült: egy 15 méteres fa zuhant rá a villanyvezetékre, áramkimaradást okozott.

Egy bodvicai lakos beszámolója szerint, aki kertjében tartózkodott, nagy durranást hallott a rinyapart felől, amit fényjelenség is kísért.

A kertben voltam éppen, amikor óriási durranást hallottam a patak irányából, látom ám, nagy fényvillanás, mintha csak villám lett volna, de az nem ilyen – számolt be az esetről az egyik, neve elhallgatását kérő bodvicai lakos az Atádhírnek.

Mások telefonhívásából az is kiderült, hogy tegnap délután sok lakásban nem volt áram a környéken. Megkerestük az E.ON Hungáriát, az energetikai hálózat üzemeltetőjét. Megtudtuk, hogy az áramhálózat bodvicai leágazásán, az erdőn keresztülhaladó középfeszültségű hálózaton történt sérülés tegnap.

A felázott talajból kidőlt egy 15 méter magas fa, rádőlt a villamos hálózatra, és ez zárlatot okozott – tájékoztatott Varga Ivett, az E.ON sajtószóvivője. – 15 óra 08 perckor történt a kidőlés, 18.22-re állt helyre a szolgáltatás. Az első 15 perces időszak 1364 ügyfélt érintett. Távműködtetésű kapcsolással más irányból láttuk el az embereket árammal, de a javítás idejére 124 háztartásban továbbra is áramszünet volt.

Egyébként a villanyvezeték nem szakadt el, a rádőlt fa csak megfeszítette azt. Két csapat dolgozott a helyszínen: az egyik leszedte, levágta a fát a vezetékről, a másik pedig – az E.ON áramhálózati szerelő kollégái – elvégezte a feszültségmentesítést munkaterületen, majd a javítás után ismét feszültség alá helyezték a hálózatot.

(A nyitókép illusztráció)

Megosztás