Átalakított kisautóval akart embert csempészni

A Nagyatádi Járási Ügyészség az államhatár átlépéséhez vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban emelt vádat.

A negyvenes éveiben járó román férfi rendhagyó módon, egy kisautóval csempészett migránsokat Magyarországon keresztül. 2022 augusztusában Romániában elvállalta, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében gépkocsival két pakisztáni állampolgárt fog Magyarországon keresztül Olaszországba csempészni. A férfi a csempészethez egy átalakított kisautót használt, melyből a hátsó üléssort kiszerelték, és az utastér és csomagtartó közötti elemet is megbontották, így a vezető ülés mögötti szűk részen fekve több ember is elrejtőzhetett.

A vádlott a két illegális bevándorlót Bukarest közelében vette fel, majd Magyarország átszelése után a Berzence Közúti Határátkelőhelyen akarta elhagyni az ország területét, azonban a kiléptetés során a határátkelőn szolgálatot teljesítő rendőr felfedezte a csempészetre átalakított autó hátsó részén, pokróccal letakarva fekvő két pakisztáni férfit.

A vádlottat ezután a rendőrök őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását is.

Az ügyészség 2022 októberében a letartóztatásban lévő vádlottat gyorsított eljárásban állította a Nagyatádi Járásbíróság elé. A bíróság a vádlott bűnösségét az ügyészi váddal egyezően állapította meg, és a férfit 2 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, illetőleg 5 évre kiutasította Magyarország területéről, valamint elrendelte a bűncselekményhez használt autó és mobiltelefon elkobzását.

Megosztás