Az ellenzék Atádon: valódi devizahiteles csomagot, és a végrehajtói túlkapások felülvizsgálatát!

Kártalanítanánk a hitelkárosultakat, és leállítanánk a végrehajtói túlkapásokat, az nem járja, hogy a legkisebb pénzűeket húzzák le a legjobban – mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke nagyatádi sajtótájékoztatóján.

Az MSZP helyi irodája előtt arról beszélt tegnap a Jobbik alelnöke, hogy Nagyatádon is óriási problémákat okoz a devizahiteles válság és a végrehajtói túlkapások rendszere. Ebben a kérdések hatalmas a szakadék a Fidesz és az ellenzéki összefogás között: ők nem akarják megmenteni a devizahiteleseket, a bankokkal paktáltak le, piaci árfolyamon forintosítottak, és 18 ezer kilakoltatást vezényeltek le, sorolta.

Mi ezzel szemben nem a bankokkal, hanem a magyar emberekkel kötnénk paktumot, kártalanítanánk a hitelkárosultakat, egy új elszámolási csomagot hozva össze, a végrehajtói túlkapásokat leállítanánk, ill. megtiltanánk a legkisebb jövedelmű minimálbéresek, kisnyugdíjasok esetén a 33, ill. 50%-os végrehajtói letiltásokat – vázolta a terveiket Z. Kárpát Dániel. – A jólét és a szabadság mindenkinek jár, ezért az nem járja, hogy honfitársaink olyan irreális sarcoknak legyenek kitéve, amelyeknek a haszonélvezői a jelek szerint végül fideszes nagykutyák vagy politikusok, a frontokon pedig azt látjuk, hogy a legkisebb pénzűeket húzzák le a legjobban. Ez nem maradhat így, éppen ezért eltökélt szándékunk egy valódi devizahiteles csomag, illetve a végrehajtói túlkapások teljes körű felülvizsgálata és megszüntetése.

A sajtótájékoztatón az ellenzéki összefogás közös képviselő-jelöltje, Ander Balázs azt mondta: a dölyfös, narancsos nagyurak közül nagyon sokan elfelejtették, hogy mi, politikusok, országgyűlési képviselők a szolgái, nem pedig az urai vagyunk a magyar nemzetnek. Úton-útfélen kommunistáznak most azok, akik Rákosi bolsevista mentalitását valósítják meg, miszerint aki nincs velük, az ellenük van, tette hozzá.

Ennek kell véget vetni itt, Dél-Somogyban, békét, szabadságot és jólétet kellene hozni az itt élő emberek számára, mert megérdemlik. Külön köszönöm a nagyatádiak és a környékbeliek támogatását, már 2018-ban is úgy alakult, hogy ebben a városban 50%-os bizalmat kaptam a választópolgároktól. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Nagyatádon kétharmados diadalt arathat az ellenzéki összefogás április 3-án. Ezért kérek mindenkit, hogy menjenek el, és válasszanak egy olyan jövőt, ami elhozza ennek a térképről letörölt térségnek is a jólétet é a szabadságot.

Ők, összefogva a többi ellenzéki párttal, ezért dolgoznak, zárta gondolatait Ander Balázs.

 

Megosztás