Az NB III-ban folytatja az NFC!

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tegnap felkérését ma hivatalosan is elfogadta a klubvezetés. Alapvetően a város csapata marad a Nagyatádi FC: a jelenlegi, nagyon fiatal kerettel vág neki a magasabb osztálynak.

Ugyan néhány napja még a klubvezetés is biztosra vette, hogy a nagyatádi együttes a megyei első osztályban marad, fordult a kocka. Tegnap délben az MLSZ felkérte a klubot: ha vállalja, indulhat az NB III-ban. Vélhetően más csapatok lemondták a szereplést.

Éppen a napokban írtunk róla, hogy vezetőedzőt cserél a Nagyatádi FC. Az új bajnoki szezonban már Papp Zoltán irányítja a csapatot. Keszei Ferenc játékosmegfigyelőként és az ellenfél feltérképezésével segíti tovább a klubot.

Alapvetően azokkal vágunk neki az NB III-nak, akik kiharcolták a lehetőséget, továbbra is a nagyatádiakra és a környékbelikre építjük a csapatot – jelentette ki Csendes Balázs ügyvezető. – A távozók helyére két igazolásunk már biztos: egyikük Czebei Ádám, ő korábban tagja volt a bajnokcsapatunknak, most Dombóvárról érkezik. A másik a berzencei Imrei Richárd, ő pedig a horvát bajnokságból jön hozzánk. Rendkívül fiatal a csapat átlagéletkora, így annyi a célunk, hogy megpróbáljuk kiharcolni a bentmaradást. Ha mégsem sikerülne, akkor sem akarunk idehozni, úgymond, zsoldosokat. Akkor is egy szakmailag már erősebb csapatunk lesz a bajnokság végére.

A klubnak egy új költségvetést kellett készítenie, szerencsére azonban olyannak ítélte meg a helyzetet, hogy vállalni tudja a magasabb osztályban való indulást. Addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér, fogalmazott az ügyvezető. Egyébként az NB III-ban szereplő csapatok jelentős támogatást kapnak az MLSZ-től. A létesítményre vonatkozó előírásoknak is meg kell felelniük: le kell fedniük a lelátót, az öltöző és a pálya körül is némi átalakításokra lesz szükség. A klubvezetés türelmet és támogatást kér a csapatnak a szurkolóktól, és nagyon számítanak a jelenlétükre és a biztatásukra a mérkőzéseken.

Az Nagyatádi FC az NB III Nyugati csoportjában fog játszani, ahol húsz csapat szerepel, a pontos mezőny azonban még nem ismert. Az viszont biztos, hogy NFC minden összecsapása vasárnap lesz a következő idényben. A csapat augusztus 2-án játssza az első mérkőzését, úgyhogy intenzív felkészülési időszak vár a fiúkra.

 

Megosztás