Az NFC célja a csapaterősítés és a bennmaradás

A Nagyatádi FC mindent elkövet, hogy megkapaszkodjon az NB III-ban, ám ennél is fontosabb, hogy megerősödve fejezze be a most kezdődő bajnokságot – hangzott el a pénteki szurkolói ankéton.

Öt évvel ezelőtt változtatott a klub a gazdálkodásán, újjászervezte az utánpótlást, majd létrehozott női csapatokat, és egyre jobban belefolyt a város életébe – ismertette a klubfejlesztési stratégiát Csendes Balázs ügyvezető.

A felkínálkozó lehetőséggel két ok miatt is élnünk kellett – utalt az ügyvezető a magasabb osztályba való feljutásra. – Egyrészt erre készültünk évek óta, hiteltelen lett volna, ha most nem élünk vele. Másrészt az infrastruktúra fejlesztésére ezzel adódott lehetőség. A lelátó befedésével tavaszra el kell készülnünk. Ezt két éve megterveztettük, az alapján mintegy 40 millió forintos költségről van szó. Bízunk benne, hogy sikerül ezt összegyűjtenünk.

A találkozón szó esett a személyi változásokról is. Papp Zoltán, a csapat újonnan kinevezett vezetőedzője ismertette, hogy milyen elvek mentén igyekeznek végigjátszani a bajnokságot. A csapat nagyatádi magja (11-12 kezdőjátékos) szerencsére együtt maradt. A 9 távozó futballista helyére 11 új érkezett. Az NFC továbbra is igyekszik elsősorban Nagyatád környékieket, somogyiakat igazolni, hangsúlyozta a vezetés.

Az új kihívással kapcsolatban elhangzott: a klubnak alig van sportszakmai tapasztalata és ismerete a harmadosztályról. Ám az nyilvánvaló számukra, hogy kinőtték a megyei bajnokságot, egyértelműen a legszervezettebb klub volt a nagyatádi, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is. A mérkőzések túlnyomó többségén csak az volt kérdés, hány góllal nyernek.

Ez most alapvetően megváltozik – hívta fel a figyelmet az edző. – Az NB III-ban 4-5 olyan csapat van, amelyek a másodosztályba készülnek, velük szemben hatalmas a különbség. Mögöttük szintén van még 4-5 csapat, amelyek ugyancsak meglehetősen erősek, stabil játékoskerettel és pénzügyi háttérrel, ami a miénknél nagyságrendileg erősebb. Ellenük akár a döntetlen is bravúrosnak számítana előreláthatólag. Végül van a mezőny második fele, ahova mi is tartozunk, ott kell kiharcolnunk a bennmaradást.

Ez a klub egyértelmű célkitűzése. Ám nem minden áron, addig nyújtózkodnak, ameddig a takarójuk ér, mondták. Ha mégsem sikerülne bennmaradni, akkor is játékerőben megerősödve akarnak visszatérni a megyei bajnokságba. Az a fontos, hogy méltó módon szerepeljenek a magasabb osztályban is, és hogy olyan tapasztalatokat szerezzenek, úgy megedződjenek, hogy utána rögtön megnyerjék a megyei bajnokságot. A három hét felkészülési idő ugyan nagyon rövid volt, de jelentősen sikerült előre lépni, értékelte a vasárnap esti nyitómeccs előtt a helyzetet az NFC edzője.

Az NB III-ban egyébként nem 12-13 hazai mérkőzés lesz, hanem 19. A klub vezetői hangoztatták: szeretnék, ha minél több szurkoló élvezhetné a harmadosztályú küzdelmeket, ezért a megyei osztályú jegyárakat tartják, nem emelik azokat.

Megosztás