Az ország legjobbjai vesznek részt a 63. Bázis verseny-szimulációján

Vasárnap szervezi a 63. Bázis az OCR verseny-szimuláció edzését. A sportág legkeményebb akadálypálya-futói is megmérettetik magukat. A rendezvény zárt kapus lesz, élőben közvetítik a közösségi médián.

Az egyik legkeményebb sportág űzői fogják a hétvégén összemérni az erejüket a nagyatádi laktanya egykori kiképző terepén, a 63. Bázis akadálypályáján. Az OCR (Obstacle Course Running , azaz akadálypálya-futás) egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág, az ország egyre több pontján tűnnek fel az izgalmas, embert próbáló jelentő új pályák.

A 63. Bázis katonai akadálypályája mellett másfél évvel ezelőtt egy másikat is kiépítettek, mozgó-mászó akadályokkal, mely már Ninja Warriror szintű kihívásnak felel meg. Ezen a terepen fog zajlani a vasárnapi megmérettetés is. A mostani verseny-szimulációs edzés egy országos versenysorozat negyedik állomása, korábban a sportolók már indulhattak hasonló pályán Budapesten, Nyíregyházán, és Kecskeméten is, az utolsó megmérettetést pedig Győrben fogják rendezni. Nagyatádon most olyan olyan neves versenyzők is rajtvonalhoz állnak, mint Strommer László Európa bajnok és Gyömrei Máté, az első magyarországi Ninja Warrior győztese, valamint az OCR magazin munkatársai is, akik egyébként élőben fogják közvetíteni a versenyt a facebook oldalukon.

8 fővel képviselte magát a 63.Bázis SE az OCR versenyszimuláció sorozat 2. állomásán, Kecskeméten
8 fővel képviselte magát a 63.Bázis SE az OCR versenyszimuláció sorozat 2. állomásán, Kecskeméten

A pálya 5500 méteres és 40 darab akadályból áll. Minden versenyző 3 karszalaggal indul, az akadályok nem teljesítése egy karszalag levágásával jár. Egy versenyző legfeljebb 2 db karszalagot veszíthet, ezek után helyezése nem, csak időeredménye lehet. A futamot az a versenyző nyeri, aki kevesebb hibával és jobb időeredménnyel végez.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a verseny zárt kapus lesz, nézők nem vehetnek részt az eseményen, de több médiafelület is élőben fog tudósítani a versenyről.

Egy kis ízelítő a korábbi évek versenyeiből:

Megosztás