Az óvónők ötöde új lesz a mostani nevelési évben

A nagyatádi óvodákból öt óvónő és egy dajka helyére kerül új munkatárs szeptembertől, ill. a nevelési év folyamán, főként nyugdíjba vonulás miatt. Várhatóan idén is mintegy 300 kisgyerek lesz a városi ovikban.

Az előző héten takarították és fertőtlenítették az óvodákat, ezen a héten már fogadják a kisgyerekeket. Egyelőre kisebb létszámmal működnek az ovik, kb. 70 aprósággal. A jövő héten azonban beindul, úgymond, a nagyüzem.

A szeptember 1-én kezdődő új nevelési év 278 kisgyerek részvételével indul, 88 új beiratkozó van, a fokozatos érkezésekkel májusra érik el a 300-as létszámot. A 6 óvoda 13 csoportja egyelőre a hagyományos módon, teljesen nyitottan működik. Július elején abbamaradt az ideiglenes bevezetett csengetős rendszer.

A hagyományoknak megfelelő programokkal indulunk, a beszoktatás is a szokásos lesz. Nagy szeretettel várjuk a kicsiket – mondta Raczkóné Szantner Katalin, aki az új nevelési évtől veszi át az óvodák irányítását. – Terveink szerint még inkább előtérbe helyezzük a környezettudatos és az egészséges életmódra történő nevelést. A 2019-20-ban megújult három nagy óvodánkról igen kedvező visszajelzéseket kaptunk a szülőktől, mások pedig pl. még azt is mondták, milyen kár, hogy az ő gyermekük nem itt érhette meg az ovit.

A pedagógusok és a nevelést-oktatást segítők túlnyomó többsége beoltatta magát koronavírus ellen információink szerint. A 26 óvónő és 13 dajka közül egy óvónő elköltözött, három nyugdíjba vonult, ketten pedig februártól töltik a felmentési idejüket. Helyettük új munkatársak érkeznek, a vezetés bízik benne, hogy minden állást sikerül betölteni, bár meglehetősen kevés a gyakorlós hallgató.

 

Megosztás