Az Univerzum házhoz megy

Űrutazás és a kozmosz bebarangolása a négy fal között – fantasztikus látványvilág és hatalmas élmények várták az iskolás gyermekeket szerdán és csütörtökön.

„A Földtől a Világegyetemig”, valamint „Utazás a Naprendszerben” címmel tartott ismeretterjesztő előadást a görgetegi és a nagyatádi iskolásoknak a Partiscum Mobil Planetárium. A helyszínt a Görgetegi Általános Iskola és a Nagyatádi Bárdos Lajos Sport Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola biztosította.

A program a „Rinyamenti közösség az Emberekért” elnevezésű pályázat keretében valósult meg.

Ilyen felfújható dómban történt a vetítés
Ilyen felfújható dómban történt a vetítés

A Partiscum Csillagászati Egyesületet 2012-ben alapították azzal a céllal, hogy a csillagászatot népszerűsítse, támogassa a csillagászat iskolai és iskolán kívüli oktatását, valamint segítse az amatőr csillagászokat. 
2013-ban az Egyesület egy saját fejlesztésű planetáriumi kupolával kezdte meg jelenlegi profiljának megfelelő működését. Céljuk az, hogy a legkisebb falvaktól a legnagyobb városokig, minden gyermekhez és érdeklődőhöz eljuttassák a planetáriumi ismeretterjesztés élményét, illetve az, hogy az iskolában szerzett (sokszor kevés vagy hiányos) csillagászati ismereteket kibővítsék, megerősítsék és élvezetesen adják át az űr, a tudomány élményét. A planetáriumi előadásokon anélkül vehetnek részt a diákok, hogy ki kellene szakadniuk az iskolai rendszerből, vagy messzire el kellene utazniuk, a legközelebbi planetáriumhoz.

Megosztás