Beázott a sportcsarnok, el kellett halasztani a meccseket

A hétvégén rendezték volna a lányok korcsoportos mérkőzéseinek utolsó fordulóját hat csapattal, ám a sportcsarnok beázása miatt ezt el kellett halasztani. Emiatt már félbe kellett hagyni egy meccset októberben.

Mint kiderült, a Rinyamenti Kézilabda Klub (RKC) és az önkormányzat közreműködésével a Magyar Kézilabda Szövetség több mint két évvel ezelőtt pályázat útján végeztetett egy tetőfelújítást a Nagyatádi Városi Sportcsarnok épületén. A jelek szerint ennek a hibája miatt ázik be most esőzéskor a pálya.

Sajnos, már nem garanciális az akkori munka – mondta kérdésünkre Urbán Róbert, az RKC elnöke. – Aki akkor alvállalkozóként végezte a munkát, ígérte, hogy kijavítja, de a mai napig sem ért ide, úgyhogy az önkormányzattal közösen megkerestünk egy másik kivitelezőt. Monok László lelkiismeretesen meg is vizsgálta a tetőszerkezetet. Kiderült, hogy a pálya valóban a korábbi javítás helyén ázik be. A közlekedő folyosó beázását pedig egy másik probléma okozza: nincs megfelelően megoldva a tetőlécezés szellőzése. Ez a használatból adódó elöregedés következménye.

A sportcsarnok beázása nemcsak a kézilabda-mérkőzéseket veszélyezteti, edzések és iskolai testnevelés órák is vannak ott. Ezért igyekszik az önkormányzat is, hogy mihamarabb elhárítsák a hibát. 

A sportcsarnok tetejének a polikarbonát lemezei egy tartóelemmel vannak összekötve, ebben gumibetétek vannak a beázás ellen, ott van probléma – mondta Svégel Gábor, az önkormányzat műszaki irodájának vezetője. – Nem késlekedtünk, már régóta igyekszünk kijavíttatni, csak manapság egyre nehezebb kivitelezőt találni.

A vállalkozó a szükséges anyagok megvásárlása után remélhetőleg néhány napon belül kijavítja a tetőt, és megszünteti a pálya és a folyosó beázását.

(A nyitókép illusztráció)

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás