Befektetési tanácsok a betörés elkövetőjétől

Ön mire költené az ellopott pénzt? Ékszerre? Ruhára? A Nagyatádi Rendőrkapitányságon előállított betörő elmondja tippjeit: bölcsen először adósságait rendezte, csak utána gondolt a luxusra.

Fontos, hogy soha ne tartsunk magunknál túl sok készpénzt, hiszen a tőke csak befektetve tud megfialni, kamatozni. Ezt az elvet követte az a 38 éves kutasi férfi, aki miután egy betörés során nagy mennyiségű készpénzt lopott, azt rögtön adósságainak törlesztésére fordította, és csak a maradékból vett magának néhány csecsebecsét: egyebek közt egy autót és egy mobiltelefont. A police.hu kiadott egy közleményt, melyben beszámol az eset részleteiről.

Ebből kiderül, hogy szeptember 12-én érkezett a feljelentés a Nagyatádi Rendőrkapitányságra. A károsított férfi elmondta, hogy kutasi otthonából ismeretlen tettes ellopta a készpénzét. A rendőrök a helyszíni szemle és az adatgyűjtés alapján megállapították, hogy az ingatlanba vélhetően álkulcs használatával jutott be az elkövető.

Álkulcs segítségével jutott be a kutasi házba
Álkulcs segítségével jutott be a kutasi házba

A nyomozók a beszerzett információk alapján pár órán belül azonosítottak és elfogtak egy 38 férfit, akit előállítottak a rendőrkapitányságra. A helyi lakosnál folytatott házkutatás során az egyenruhások egy hangfalban elrejtve megtalálták az eltulajdonított készpénz egy részét, amit lefoglaltak, majd visszaadtak a sértett részére.

Gy. Zsoltot – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, és elmondta, hogy a pénz egy részét tartozásai rendezésére fordította, valamint egy gépkocsit és mobiltelefont is vásárolt belőle, amelyeket a rendőrök szintén lefoglaltak. Nem volt tartósnak mondható a befektetés. 

Az ügyben egy 33 éves helyi nőt is gyanúsítottként hallgattak ki, mivel tudomása volt arról, hogy az a pénz, amit neki a férfi átadott, lopásból származik, ezért orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelni.

Megosztás