Bérlakásra pályázhatnak a fiatalok

Uniós forrásból hat felújított és teljesen berendezett önkormányzati lakással támogatnák a közösségi célú tevékenységet is vállalók elhelyezkedését. Július végéig várják a pályázatokat.

A „Fiatalok esély és otthonteremtése Nagyatádon” című projekt keretében lakáspályázatot írt ki az önkormányzat. Erre olyan 18 és 33 év közötti fiatalok jelentkezését várják július 31-ig, akik legalább érettségivel vagy arra épülő szakképesítéssel rendelkeznek, és minimum évi 20 óra közösségi célú önkéntes tevékenységet vállalnak.

A térítésmentes lakhatás legfeljebb 2 évre nyerhető el. Ez idő alatt a pályázónak nagyatádi székhelyű munkáltatóval kell munkaviszonyban állnia vagy olyan szándéknyilatkozattal kell rendelkeznie, mely alapján munkaviszonya legkésőbb szeptember 1-én megkezdődik városunkban. Ezek mellett nagyatádi székhelyű vállalkozóként is lehet jelentkezni.

A fejlesztés átfogó célja, hogy Nagyatád város az innen elszármazott, továbbá az itt letelepülni szándékozó fiatalok számára vonzó életpálya modellt, egzisztenciateremtési lehetőséget nyújtson, melyeket kihasználva a fiatalok lehetőséget kapnak, hogy a városban telepedjenek le és helyben alapítsanak családot, építsenek egzisztenciát.” – olvasható a pályázati kiírásban.

A pályázati kiírás és a megpályázható önkormányzati lakások jegyzéke megtalálható a nagyatad.hu oldalon, a hírek menüpontban. További információkat a +3682504512-es telefonszámon kérhetnek az érdeklődők.

 

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás