Bozótirtás, ároktisztítás

Ha bárki azt gondolná, a közmunkások a munka könnyebbik végét akarják megfogni, nézzék meg, milyen 2-3 fokban bozótot irtani és árkot tisztítani a város határában.

Ilyenkor télen, ha éppen nem havat lapátolnak, járdákat tisztítanak és mentesítenek a síkosságtól, akkor bozótirtással foglalkoznak Nagyatádon a közmunkások. Például a Kiserdei út mentén. Itt van egy önkormányzati tulajdonban lévő csapadékvíz-elvezető árok. Ezt tisztítják meg a sarjadékoktól, hajtásoktól.

– Több szempontból is hasznos ez a munka – mondta a helyszínen Kozma Lajos, a Városgondnokság közfoglalkoztatási csoportvezetője. – A csapadékvíz jobb elvezetése miatt, és esztétikusabbá teszi az útmentét. A Jánosmajorban élőknek a közlekedése nem a dzsungelban folyik, hanem az úton.

A vesszőkből, sarjakból több teherautónyit is kiirtanak. Legalább két kilométer hosszú csak ez az út. Több hétig tart a munka 8-10 közmunkásnak, de még így is lényegesen rövidebb ideig, mint tavaly: első alkalommal sokkal nehezebb volt kiirtani a bozótost. A város szélein egyébként még legalább tíz hasonló helyszín van, úgyhogy sok embernek akadna munka.

Megosztás