hirdetés
2019. Július 21, Vasárnap
Dániel, Daniella napja

Brit autócsoda az 50-es évekből Szerző: Herr Dávid | 2019-07-08 17:28:53 | Címkék: jármű, járgány, brit, klasszikus, mg td, svájc, nagyatád, autó

Időutazás négy keréken! Igazi klasszis járgány költözött Lábodra: egy múlt századi relikvián utazgat a nyugdíjas svájci házaspár. Megmutatták nekünk, így most önök is láthatják.

Különleges autócsoda jelent meg Nagyatád utcáin. A Lábodban 16 éve élő svájci házaspár a múlt hónapban, Lipcsében vásárolta meg ezt a különleges, 1950-es MG TD modellű nosztalgia kocsit. Mint azt a tulajdonos, Alfons Hegi elmesélte, csak a karosszéria tükrözi az eredeti modellt, az autó belsejét egy 1960-as Volkswagen bogár motorja tölti ki, amely 62 lóerős. A British Motors Corporation-től vásárolt alkatrészekkel az utasteret is átalakította. Az elegáns, múlt századot idéző jármű csaknem 15 ezer euróba került. Most szombaton szerezték be az autó műszaki engedélyét, így most már gyakran láthatjuk Nagyatádon a csodakocsit. És messziről lehet hallani is, ugyanis az autóba korhű duda is került, melynek a kosztümös filmekből ismert „HHAARRRÚÚÚGAA” – hangzása van a modern, „BÍÍÍP” dudaszó helyett. A könnyű karosszéria miatt a kocsi rendkívül fürge, az embert belepréselik a lóerők az ülésbe, ahogy azt ezen sorok írója saját maga is megtapasztalhatta. Egy biztos: ezt a klasszikus járgányt nem kevés figyelem övezi száguldása közben.

Időutazás a csodakocsival
Időutazás a csodakocsival - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Fotó: Röhrig Dániel

Vissza az előző oldalra