Bűnügyben otthon vannak a somogyi rendőrök

A héten zajlott az Országos Bűnügyi Technikai verseny Tatán. Az ország minden pontjáról érkeztek bűnügyi technikusok. A megmérettetésen a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csapata bizonyult a legjobbnak.

Az ország minden pontjáról érkeztek bűnügyi technikusok a Vedres Mátyás nevével fémjelzett emlékversenyre. Ő az Országos Rendőr-főkapitányság Technikai Főosztályának néhai vezetője.

A tizenharmadik alkalommal megrendezett háromnapos szakmai megmérettetésen tizennyolc megyei rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Központi Technikai Osztálya, valamint a külföldi rendőri szervek által delegált háromfős csapatok vettek részt. A versenyen gyakorlati és elméleti feladatokat kellett megoldani. A csapatok huszonhárom berendezett helyszínen, szituációs gyakorlatok során bizonyíthatták hozzáértésüket a rendelkezésre álló idő alatt, amelyet versenybizottság értékelt.

A látványos versenyen végül a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság technikusai bizonyultak a legjobbnak. Második helyen a Budapesti Rendőr-főkapitányság végzett, a harmadik helyért járó díjat pedig a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csapata kapta. 

Az első két helyezést elért csapat számára az Országos Rendőr-főkapitányság ausztriai tanulmányutat ajánlott fel.

A rendezvény zárásaként a vándorzászlót átvette Nagy Zoltán r. alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese, a jövő évi verseny házigazdája – olvasható a police.hu oldalán.

Megosztás