Családi versenyekkel kezdődött a 33. eXtremeMan Szerző: Katona József | 2022-08-12 15:40:00 | Címkék: családi program, manó, hölgy, babakocsis futás, extrememan, nagyatád

Ötvennél is több hölgy futott, százötven 2-11 éves gyermek indult az eXtremeManó futóversenyen, négyen pedig a babakocsis futamon. Délután az ünnepélyes megnyitóval és a tésztapartival folytatódik a rendezvény. Videóval!

Reggel 9 órakor rajtolt el az első mezőny, a „Csak fuss és mosolyogj” fantázianevű, mintegy 2,2 km-es futáson több mint 50 fiatal és még fiatalabb hölgy mutatta be bájosan koordinált mozgáskultúráját.

Köztük Őri-Orosz Krisztina, aki Hatvanból érkezett, és eredendően csak a szobaton egyéniben induló párját kísérte el, de tegnap megtudta, hogy újdonsült férje benevezte.

- Még két hónapja sincs, hogy összeházasodtunk, és az esküvő elég sok előkészületet igényelt, úgyhogy kimaradtak az edzések, de ez a táv így sem fog ki rajtam – mondta mosolyogva. – Az eddigi leghosszabb távom egyébként egy félmaraton volt.

Őri-Szabó Krisztina
Őri-Orosz Krisztina, Hatvan

A hölgyek futamát 7 perc 12 másodperces időeredménnyel egy 12 éves leányzó, Katona Korinna nyerte.

- Hat éves korom óta sportolok, és országos bajnoki első helyezés a legjobb eredményem triatlonban – árulta el az ifjú egri hölgy.

Katona Korinna
Katona Korinna, Eger

A kicsik korosztályonként öt csoportban állhattak a rajtvonalra: a legkisebbek (2-3 évesek) 100 méteres, a legnagyobbak (10-11 évesek) pedig már 1300 méteres távon szaladtak. Többnyire nehéz volt eldönteni, kik lelkesebbek, a manók vagy a szüleik, ám az biztos, hogy a célba érve minden apróság boldogan nézte a nyakába akasztott érmet, és fogadta a felnőttek gratulációit.

A 6 éves Hannától és édesapjától például megtudtuk, hogy születése óta eddig minden évben eljöttek Pécsről a nagyatádi versenyre, sőt, ő minden alkalommal futott is. Na, jó, az első évben inkább még totyogott, helyesbített az édesapa.

Hanna
Dinya Hanna, Pécs

Mind a hölgyek, mind korosztályonként a manók győztesei dobogóra állhattak, és ünnepélyes eredményhirdetésen vehették át díjukat.

A délelőtt egy létszámában is családias hangulatú, és igen kedves „megmérettetéssel” zárult. A babakocsis futam szelíd, 700 méteres távján négy anyuka és apuka által hajtott járgányokban ültek a legapróbbak, akik ennek köszönhetően már néhány hónapos koruk dacára azzal büszkélkedhetnek majd, hogy szinte beleszülettek a sportba, a triatlonba és az eXtremeMan Nagyatád versenybe.

Délután fél 6-kor az ünnepélyes megnyitóval és az azt követő tésztapartival zárul a mai nap. Holnap pedig felvirrad "az év leghosszabb napja", a 3,8 km-es úszást, a 180 km-es kerékpározást és a 42 km-es futást egyéniben teljesítő triatlonisták rajtját jelző ágyúszó fél 8-kor dürdül majd el a gyékényesi tó partján.

A hosszútávú triatlonverseny előkészületeiről itt, a holnapi forgalomkorlátozásokról pedig itt írtunk.

Vissza az előző oldalra