hirdetés
2022. December 01, Csütörtök
Elza napja

CT-t kap a Nagyatádi Kórház! Szerző: Katona József | 2017-12-19 16:25:56 | Címkék: szászfalvi, kórház, nagyatád

Nem kell máshová utazniuk a betegeknek, sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz a vizsgálat, és a kórház jövője szempontjából is meghatározó a döntés. Szászfalvi László országgyűlési képviselő ma jelentette be a jó hírt.

hirdetés

- Méltó ajándékot kaptunk Nagyatád város és az egész dél-somogyi térség karácsonyfája alá, egy több évtizedes álom valósul meg: lesz komputer tomográf a Nagyatádi Kórházban - jelentette be délutáni sajtótájékoztatóján a képviselő. - 95 millió forintos hazai támogatásból vásárolhatja majd meg a kórház a modern berendezést a közbeszerzési eljárást követően. Ezenkívül mintegy 35 millió forint lesz a beépítése. A következő döntés az OEP-finanszírozás befogadása lesz, erre is jó esély van. Vagyis mindent egybevetve hosszú távon is biztosítható lesz a komputer tomográf működése. Reményeink szerint jövő év májusában már üzemelhet a CT a Nagyatádi Kórházban.

A diagnosztika és a sürgősségi betegellátás tekintetében igen jelentős előrelepés lesz ez. Ráadásul megfelelő szakemberek fognak idetelepülni, Dél-Somogy lakóiban pedig erősíteni fogja a városhoz és a térséghez való kötődést.

- Sok évtizedes együttműködés eredménye ez a, mondhatni, történelmi siker - emelte ki Szászfalvi László. - Mindenkinek a munkáját és együttműködését köszönöm, aki hozzájárult a megvalósításhoz. A nagyatádiaknak és a dél-somogyiaknak pedig áldott, békés karácsonyt, és boldog új esztendőt kívánok!

Szászfalvi: karácsonyi ajándék Nagyatádnak
Szászfalvi: karácsonyi ajándék Nagyatádnak - A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vissza az előző oldalra