Díjkiosztóval és fellépésekkel zárult az Árpád-hét

Turi Csenge és Rengel Tamás kapták az idén az Árpád-díjat. Összesen ötvennél is több diákot díjazott az iskola alapítványa országos vagy megyei versenyeken elért 1-6. helyezésük elismeréséül.

A strandon kezdődött a hagyományos rendezvénysorozat hétfőn az iskola 371 diákjának, ott a DEH Magyarország Kft-nek köszönhetően friss péksüteményeket is kaptak a tanulók. Kedden akadályversennyel, 3D-s vetítéssel és tanár-diák focimeccsel folytatódott az Árpád-hét. Ma pedig az iskola alapítványa kiosztotta a legeredményesebb diákoknak a díjakat, fellépett a kaposvári NDC Dance Stúdió, valamint Mc Pita Ramos és Novák 808.

Idén Turi Csenge és Rengel Tamás 8. a osztályos diák vehette át az Árpád-díjat. Azonkívül, hogy mindkettejük tanulmányi eredménye nyolc éve kitűnő, magtartása példás, szorgalma és közösségben végzett munkája kiemelkedő, Csenge úszásban elért eredményei országosan is kiemelkedőek: megyei csúcstartó 50, 100 és 200 m-es pillangóúszásban, utóbbi két számban első lett az Aranyüst Nemzetközi Úszóversenyen; volt országos bajnok váltóban a korosztályában; több dobogós helyezést is elért serdülő és felnőtt országos bajnokságon. Tamásnak pedig a tanulmányi versenyeredményei kiemelkedőek: megyei első helyezést ért el magyar nyelv és irodalom komplex tehetséggondozó versenyen; a Szép magyar beszéd területi versenyén első és második helyet is kivívott; második lett a Tudásbajnokság megyei döntőjében irodalom és szövegértés tantárgyból és harmadik a megyei szépkiejtési versenyen.

Rengel Tamás és Turi Csenge
Rengel Tamás és Turi Csenge

Rajtuk kívül 52 diák kapott még elismerést az iskola alapítványának díjkiosztóján. Egyebek között Borsi Benjámin, aki országos első helyezést ért el egy nyelvész versenyen; Máté Abigél matematikából lett országos első az integráltan tanuló kategóriában; ugyanígy lett országos második matematikából Horváth Zsombor; Vlasics Zorka ritmikus gimnasztikázó a magyar vidékbajnokságon összetettben és karikagyakorlatban is első lett, országos diákolimpián szintén, országos bajnokságon pedig második; Bálizs Balázs országos első lett dzsúdóban a kategóriájában; Nagy Lóránt a kötélugró diákolimpián lett országos első; Kiss Dorottya és Kuminecz Maja ugyanott párosban szerzett aranyérmet; Jüngling Mihály, Nagy Sebestyén és Kocsis Péter a mezei futás országos döntőjébe jutottak.

Alább egy összeállítást láthatnak az NDC Dance Stúdió bemutatójából. A bolhási Novák 808 fellépését és a vele készített interjút  összefoglaló videónkat néhány napon belül mutatjuk.

Megosztás