Egy év kihagyás után ismét szerveztek Vencel Kupát

A 21. tornára tizennégy, somogyi játékosokból verbuválódott csapat érkezett. Reggeltől estig folyamatosan zajlottak a futballmeccsek a városi sportcsarnokban.

Egy év kihagyás után a Vencel Söröző és Étterem ismét Vencel Kupát szervezett a sportcsarnokban. Amióta a sportlétesítmény megnyitotta a kapuit az ezredfordulókor, azótaszinte minden évben megszervezték az egész napos tornát – kivéve persze a tavalyi évet, amikor a járványügyi szabályok ezt nem tették lehetővé.

Az idei kupára összesen 14 nevezés érkezett, melyek között akadtak egyesületi csapatok és vegyes, csak a kupára összeállított csapatok is. A játékosok szerte Somogy megyéből érkeztek: Kaposvárról, Kéthelyről, Marcaliból, Berzencéről, Kadarkútról és még sorolhatnánk – és persze számos nagyatádi játékos is részt vett a tornán.

Reggel 8 órakor sivított fel az első meccs kezdetét jelző, játékvezetői sípszó. A kupa leghosszabb részét a döntő játszmákat megelőző csoportmérkőzések tették ki – a 14 csapatot sorsolás alapján három csoportba osztották, majd ezeken belül mindegyik csapat játszott az összes többi ellen – ez összesen 26, egyenként 15-20 perces meccset jelentett. A tabellaeredmény alapján jutottak tovább a negyeddöntőbe a csoportok legjobb csapatai, a negyeddöntő 17 órakor kezdődött.

Az első három helyért négy csapat küzdött meg a az elődöntőt követően: a Kuti SE, a Gazda Trans, a berzencei Mindegy és a Vidó FC, utóbbi kettő a döntőmérkőzést megelőzően a harmadik helyért játszott,melyből a Vidó FC került ki győztesen, így ők lettek a harmadikak. A végső játszma 19 órakor vette kezdetét: ekkor csapott össze a Gazda Trans csapata a Kuti SE ellen a kupagyőzelemért. Végül a Gazda Trans 3:2-re felülkerekedett, így őket kiáltották ki a torna első helyezettjeinek.

A torna győztese: a Gazda Trans
A torna győztese: a Gazda Trans

Az eredményhirdetésen emellett kihirdették az alábbi díjak nyerteseit is:

Legjobb kapus: Beke Bence (Gazda Trans)
Gólkirály: Virág Krisztián (Kuti SE)
Legjobb játékos: Dekanics Márk (Gazda Trans).

Lebár István főszervező megígérte, hogy amennyiben a körülmények is lehetővé teszik, jövőre is fognak Vencel Kupát szervezni.

Megosztás