Egy héten belül két halálos tűzeset: ismerte egymást a két áldozat

Gyakran találkozott egymással a taranyi és a tegnap esti jánosmajori tűzeset áldozatai – mondták el a helyiek. A kiserdei úti ház maradványai még ma reggel is füstöltek.

Mint arról tegnap is beszámoltunk, halálos kimenetelű tűzesethez riasztották tegnap este a tűzoltókat. A jánosmajori ingatlanban egy 70 éves hajléktalan férfi élt már évek óta. A holttest személyazonosságát továbbra sem sikerült megállapítani, mivel a teljesen elszenesedett. De tekintve, hogy a házban nem élt más, ezért szinte kétséget kizárólag ki lehet jelenteni, hogy az idős férfi lelte halálát a házban. A tűz keletkezési körülményeit a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vizsgálja.

A környéken élők elmondása szerint az épület eredeti tulajdonosa az idős férfi barátja volt, de őt később börtönbe zárták, majd ott is halt meg. Hogy jelenleg ki a ház pontos tulajdonosa, azt nem tudtuk kideríteni. A férfi mindenestre bejelentett lakos volt, ide kapta a nyugdíját – mondták a helyiek. Az egyik jánosmajori elmondása szerint kísérteties a hasonlóság a mostani és a múlt heti taranyi tűzeset között, annál is inkább, mivel a két áldozat jól ismerte egymást.

Nagy haverok voltak, gyakran látogatták meg egymást. Furcsa, hogy egy hét különbséggel szinte ugyanúgy haltak meg – jegyezte meg az illető.

Az itt élők szerint az idős férfi el tudta látni magát, nem volt gondozatlan, gyakran pecázott, alkalmi munkákat végzett.

Reggel szerkesztőségünk a háznál járt. Még mindig érezni lehetett a csípős füstszagot, már az útról is. Az udvarban gondozott veteményeskert található, a ház oldalának egy kerékpár volt támasztva. Egy éhes kandúr a bokorban várta, hogy gazdája hazatérjen – már hiába.

Megosztás