Egy tucat érmet hoztak haza az atádi ugrókötelezők

14 sportolójával vett részt az országos bajnokságon a Nagyatádi Kötélugró Klub. Egy év kihagyás után most versenyezhettek először. Több kategóriában is dobogóra állhattak az atádiak. Fotókkal!

Évente legalább négy alkalommal szerveznek országos bajnokságot a kötélugróknak, ám a járványügyi szigorítások miatt az utolsó versenyt tavaly februárban rendezték meg. Így a most hétvégén Nagykanizsán tartott bajnokság hosszú idő után az első versenye volt a kötélugróknak. Zárt kapuk mellett, szigorú járványügyi óvintézkedések betartásával mérhették össze tudásukat a sportolók. Egyéni és páros gyakorlatokat is bemutathattak. A Nagyatádi Kötélugró Klub 14 taggal képviseltette magát. 

Az ugrókötelesek alapvetően két kategóriában mutathatják be a tudásukat: több elemből álló gyakorlatokkal illetve gyorsasággal, vagyis, hogy adott idő alatt mennyit tud ugrani a versenyző. A nagyatádiak edzője, Jüngling Czotter Éva szerint a klub erőssége inkább a gyakorlatokban rejlik, de több sportolójuk ügyes a gyorsasági feladatokban is.

Szombat reggel a legfiatalabbak versenyével kezdődött a bajnokság. A minik korosztályában (2012-ben és az előtt születettek) Tenk Réka a gyakorlatával maga mögé utasított mindenkit, és a dobogó tetejére állhatott. Összetettben pedig második lett.

Amatőr gyerek kategóriában Kuminecz Maja gyakorlatával szintén elhozta az aranyérmet, összetettben pedig 3. helyen végzett. Kiss Dorottya összetettben épphogy csak lemaradt a dobogóról, Horváth Lilla pedig a 16. helyen végzett. Ugyanebben a korosztályban Kuminecz Maja és Kiss Dorottya páros gyakorlata a legjobbnak bizonyult, összetettben a 2. helyen zárták a délelőttöt.

Szombat délután a serdülőké volt a főszerep. Amatőr kategóriában Medek Hanna hibátlan gyakorlatával az élre tört, így végül a dobogó tetejére állhatott összetett versenyben. Tenk Dorina a második helyezést érte el gyorsaságijával, Nagy Melissza pedig a gyakorlatával lett második. Végül összetettben Dorina a 3., Melissza a 4. helyen végzett. Páros kategóriában Tenk Dorina és Medek Hanna a 2. helyet szerezték meg.

Serdülő egyéni kategóriában Frankó Fruzsina a 10., Nemes Lilla a 12. helyet érte el, viszont párosban a dobogó 2. fokára állhattak.

Másnap az ifjúsági és a felnőtt korosztály versenyével folytatódott a bajnokság. Itt már nagyon gyors lábakat és látványos elemsorozatokat mutattak be az ugrókötelesek. Nagyatád színeiben Hervai Janka és Ágoston Barbara indult ifjúsági kategóriában. Barbara gyakorlata volt a legjobb a korosztályában: nagyon erős, összetett gyakorlatát rendkívül kreatívan mutatta be kevés hibával. Összetettben a dobogó 3. fokára állhatott. Janka összetettben a 18. lett, gyakorlata a 17. helyen zárult a legnépesebb mezőnyben.

Felnőtt női kategóriában Varga Janka és Máder Hédi versenyzett: Hédi 30 másodperces gyorsaságiban a harmadik legjobb lett, összetettben 7. helyen végzett. Janka a 8. helyen fejezte be az egyéni megmérettetést.

Novográdecz Bence tarolt a versenyen: minden számban a dobogó tetejére állt. Hibátlan egyénijével a mezőny legnehezebb gyakorlatát mutatta be.

Felnőtt párosban Máder Hédi és Novográdecz Bence páros gyakorlata a 2. lett, összetettben 3. helyen végeztek. Ágoston Barbara és Varga Janka párosa pedig mind a gyorsaságiban, mind a gyakorlatban második lett, így ők összetettben is elhozták az ezüstérmet.

Megosztás