Egymilliárdot nyert Nagyatád két terület teljeskörű felújítására

Az egyik a Jókai lakótelep, a másik pedig a Bajcsy-Zsilinszky utca. Ezeket európai uniós forrásból korszerűsítheti az önkormányzat. Az utak, járdák, közterületek, utcabútorok és a növényzet is megújul.

Az Élhető Nagyatád című uniós pályázat a városközpont és a lakótelep fenntartható és környezettudatos fejlesztését tartalmazza. 

Ennek keretében felújítják a Bajcsy-Zsilinszky és a Jókai utca teljes útburkolatát, az elhasználódott járdafelületeket és a parkolókat, utóbbiakat bővítik is. Mindkét területen parkosítanak. A városközpontban és a Jókai lakótelepen a város arculatához illeszkedő utcabútorokat, hulladékgyűjtő edényeket, pihenő- és okospadokat, virágládákat helyeznek ki. Két közlekedési csomópontban átalakítják és korszerűsítik a közlekedési lámpákat, a Baross-Bajcsy utcák és a Kossuth-Árpád utcák kereszteződésében.

Fotó: Röhrig Dániel
Fotó: Röhrig Dániel

Bővítik a kerékpárút-hálózatot, a város központi területén újabbakat jelölnek ki a Rozsnyói, a Bajcsy-Zsilinszky, a Kossuth, az Árpád és a Jókai utcában.

A pályázat keretében részlegesen megvalósul a sportcsarnok energetikai korszerűsítése, infrastrukturális fejlesztése is: tetőfelújítás, külső-belső festés, hőszigetelés, az akusztika javítása, új eredményjelző tábla elhelyezése.

 

Megosztás