Égzengés, villámlás, jégeső!

Kemény zivatar csapott le Nagyatádra néhány perccel ezelőtt. Ismét kaptunk beszámolókat arról, hogy a zivatar kezdetén még jégeső is kopogott a szélvédőkön, tetőkön. Egy északról érkező hidegfront okozta a záport.

Sokan már napközben érezhették a frontváltozás füllesztő előjeleit: egész nap borongós, álmosító idő nyomta vársounkat. Már a hét elején be volt ígérve a hétvégén északról érkező hidegfront, és vele a záporok-zivatarok. Sajnos ez a hirtelen érkező hidegfront az előfutára a jövő hétre várható tartósan csapadékos időjárásnak. A hét elején lezuhan a hőmérséklet is, hétfőtől szerdáig nem várható 23-25 foknál magasabb csúcshőmérséklet, legkorábban csütörtöktől jöhet egy újabb enyhe felmelegedés. 

Most viszont ezekben a pillanatokban is tombol odakint a zivatar. Egy videót is kapott szerkesztőségünk egy autóstól, aki azért állt félre, mert a jégeső elkezdte verdesni a szélvédőjét. A felvétel készítésekor már nem esett a jég, viszont annál nagyobb villámlásoktól és a vele járó dörgésektől rázkódik meg a telefon kamerája.

Bőséges csapadék is hullik városunkra, melyet ez a képen látható felhőréteg okoz. Amint látható, főleg a Dunántúlon csaptak le napközben erősebb záporok, de jelenleg Veszprém környékén sem a száraz időre panaszkodnak. Hamarosan átvonulnak az erősebb viharfelhők városunk felett.

 

Megosztás