Életveszélyes állapotban van az elgázolt lábodi fiú

Megrendülten áll az egész osztály az ipari iskolában a történtek előtt. A második évfolyamon pincérnek tanuló fiatalembert a rendőrségi információk szerint elgázolta egy lopott kocsival az ámokfutó, majd cserbenhagyta.

Mint arról szombaton beszámoltunk, múlt héten csütörtökön történt a megrázó bűneset. Éjjel 11 óra előtt 5 perccel Lábod belterületén elütötte egy autó az út szélén közlekedő fiút. A sofőr a helyszínéről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. Mint hamarosan kiderült, a gázoló röviddel előtte lopta el az autót az egyik helyi vendéglátóegység elől. 

Az elsődleges rendőrségi információk szerint a sértettet súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Később azonban a városban terjedő hírek egyértelművé tették: a 18 év körüli fiú életveszélyes állapotban van. Azonnal a kaposvári kórházba szállították, ahol napok óta a gépek tartják életben. Már csak remélni lehet, hogy valaha is jobban lesz.

A szerencsétlenséget elszenvedő fiatalember a nagyatádi szakközépiskola második évfolyamos diákja, pincérnek tanul. A tragédia hetében éppen külső munkahelyen töltötte a gyakorlatát, az egyik nagyatádi szállóban. Onnan igyekezett haza, lábodi otthonukba, amikor elgázolták. 

Az Atádhír kérdésére a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya ma megerősítette: a még aznap éjjel fél 2 előtt, a nyomozókutya segítségével elfogott elkövető ittas volt. A 35 éves, helybeli L. László vérének vizsgálata ezt bebizonyította. Azt az értesülésünket nem kommentálták, hogy az elkövető állítólag nemrég szabadult a börtönből. Azt viszont kérdésünkre elmondták: egyelőre nem jelentkeztek szemtanúk, de továbbra is várják azokat, akik az eseményt látták, vagy azzal kapcsolatban bármilyen információval tudnak szolgálni. Jelentkezni lehet személyesen a Nagyatádi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, a Nagyatád Zrínyi utca 7. szám alatt, vagy hívhatják a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06 82/ 502-700 telefonszámon, illetve tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06 80/ 555-111 „Telefontanú” zöld számán, továbbá a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Megosztás