Élménydús gyermeknap jön

Légvár, arcfestés, kézműves foglalkozások, rendőrségi és tűzoltósági bemutatók, kisvasutazás: négy helyszínen várják élménydús délutánnal a gyermekeket és szüleiket.

Minden év utolsó vasárnapja egyértelműen a gyermekek kedvenc napja. De, ugyebár az év minden egyes napjának gyereknapnak kellene lennie. A kicsik ünneplésére nemcsak Nagyatádon, hanem Kaszón és a Petesmalmi Vidraparkban is mozgalmas és élménydús programokkal készülnek.

Szombaton 14.00-kor kezdődik a kavalkád Kaszón, ahol a gyerekeknek egyebek között légvárral, arcfestéssel, íjászattal és népi játékokkal készülnek a szervezők. Több zenés és táncos műsor is várja a legkisebbeket és szüleiket. A délutánt a MintAgyerek zenekar nyitja meg. Már délelőttől óránként jár a kisvasút a Baláta-tóhoz.

A Petesmalmi Vidraparkban ugyancsak szombaton várják a gyermekeket. Egész nap lesznek kézműves foglalkozások, és a vidraetetés mellett ellátogat a helyszínre Telegdi Ágnes írónő is. 

Gyermeknap alkalmából tárt kapuval várják az érdeklődőket a tűzoltóságok is. Szombaton betekintést nyerhetnek kicsik és nagyok a városi tűzoltóság életébe: beleülhetnek a tűzoltó autókba, szirénázhatnak, felöltözhetnek védelmi ruhákba. Erre délután négyig van lehetőség.

Városunkban a napján, vagyis május 26.-án, vasárnap rendezik a gyereknapot, így mondhatni: egész hétvégén a gyermekeket ünnepelhetjük. 

Nagyatádon 15.00 órakor kezdődik a program a Szent István parkban, a sportcsarnok mellett. Városnéző kisvonatozástól az ügyességi és szellemi játékokon és kézművességen át a lovaglásig számos program közül választhatunk. A zenés műsorról és a jó hangulatról az Aranyudvar Mesezenekar gondoskodik. A nagyatádi gyermeknap a városi civil szervezetek, vállalkozások és az önkormányzat összefogásával valósul meg. A foglalkoztató sátrakban zsetonokat gyűjthetnek a gyerekek, amiket csokikra és apró játékokra válthatnak be. A rendőrség, a tűzoltóság, a Claessens Group és a Viridis-Pannónia is tart bemutatót. A résztvevők számára palacsintát is készítenek majd, így biztosítva az energiát a játékos délutánhoz.

(A nyitókép illusztráció!)

Megosztás